Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gulldén är gravid: ”En överraskning”

Isabelle Gulldén.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Isabelle Gulldén, 29, är gravid.

Svensk handbolls största stjärna väntar barn tillsammans med pojkvännen Linus Persson.

I mitten av juli ska paret få en son.

– Man kan säga att det var en positiv överraskning, säger Gulldén till GT.

Isabelle Gulldén ska bli mamma.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Isabelle Gulldén lyckades övervinna sina skadebekymmer och förde Sverige till en sjätteplats i EM i december.

Vad få kände till då var att den svenska landslagsstjärnan precis före mästerskapet fått reda på att hon är gravid.

Gulldén och sambon Linus Persson väntar en son som är beräknad att se dagens ljus i mitten av juli, vilket Aftonbladet var först med att rapportera om i dag.

– Det är väldigt skönt att äntligen få göra det offentligt. Det här är ju det största som finns, säger Isabelle Gulldén när GT når henne.

Har det varit svårt att vara tyst?

– Ja, det är klart. När man får veta något sådant vill man bara skrika rakt ut till hela världen, men det går ju inte.

”Det plingade en del i telefonen...” 

Graviditeten var inte planerad.

– Jag hade ju precis bytt klubb (till Brest) och sen är det OS om ett och ett halvt år... Jag hade inte tänkt skaffa barn före OS. Vi är så klart jätteglada, men planerad var den inte. Man kan säga att det var en positiv överraskning, säger hon.

Hur reagerade klubben när du berättade?

– Bra, verkligen. De är glada för min skull. Sportsligt tycker de så klart inte att det är lika kul, men de reagerade verkligen på ett bra sätt. Man är ju nervös för att berätta något sådant, och jag kommer ju ändå att missa en hel del tid med klubben, men de tog det jättebra.

Vad har du fått för reaktioner från andra hittills?

– Det har bara varit positivt. Det plingade till en del i telefonen, det kan jag säga.

Hoppas förlänga karriären

Kände du att graviditeten påverkade dig på något sätt under EM?

– Jag blev trött väldigt snabbt och fick extra hög puls – men det trodde jag mest berodde på att jag inte hade spelat handboll på ett tag på grund av foten. Men det var nog lite allt möjligt (skratt).

Hon stod över den avslutande matchen mot Norge.

– Jag kunde inte få den behandling som jag egentligen behöver. Jag har haft problem med baksida lår och rygg i flera år och väldigt ofta hjälper det med kiropraktisk behandling, att knäcka och att få nålar i ryggen. Men nu kunde jag inte få samma behandling som jag alltid har fått. Jag haltade runt där i några matcher och fick kriga på så gott jag kunde.

Gulldéns ambition är att komma tillbaka till topphandbollen efter graviditeten. Hon tror att uppehållet kan vara nyttigt för både kroppen och karriären framöver.

– Ja, jag hoppas att det här kan förlänga karriären. Samtidigt är det inte det jag fokuserar på just nu. Nu tränar jag mer för att hålla igång och må bra. Det blir inget personbästa direkt.

”Det är inspiration”

Flera svenska landslagsspelare – som Elin Hallagård, Johanna Ahlm, Ida Odén, Ulrika Toft Hansen, Linn Blohm och Anna-Maria Johansson – har de senaste åren fött barn och gjort comeback på högsta nivå.

Hur inspirerar det?

– Det är klart att det är inspiration. Förut slutade många spela när de fick barn – men nu känns det mer vanligt att man fortsätter. Jag tycker att det är bra. Det här är ju en naturlig del av livet, speciellt som tjej och elitidrottare.

För Isabelle Gulldén blir det ett händelserikt 2019. Utöver barnafödande har GT tidigare berättat om hennes och Linus Perssons bröllopsplaner till sommaren.

– Ja, det blev mycket nu helt plötsligt (skratt). Men det här är det roligaste man kan få vara med om, säger Gulldén.

 

https://www.instagram.com/p/BsVMym8g-U_/