Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyra röda kort – stökigt när Sävehof tappade poäng

Sävehofs William Bogojevic drog ett tungt lass. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Guifs tränare Zoran Roganovic fick rött kort. Foto: BILDBYRÅN

Fyra röda kort och stor dramatik. 

Sävehof tappade en klar ledning och fick nöja sig med en poäng mot Guif borta. 

– Ja jävlar och fan. Det svider nu, säger lagkaptenen Jonathan Edvardsson. 

Guif spelade sju mot sex i anfallen i stort sett hela matchen och fick god utdelning på det, framför allt i första halvlek. I paus ledde hemmalaget med 17-16, men sedan fick Sävehof bättre ordning på försvarsspelet och målvakten Agust Eli Björgvinsson knep många bollar. 

Jonathan Edvardsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Gästerna kom ikapp och förbi och ledde som mest med fyra mål och var på väg mot en till synes stabil seger. Med bara minuten kvar hade Guif två bollar att hämta upp. 

– Det är många små faktorer som spelar in. Vi får inte riktigt samma träff i försvaret på slutet tyvärr. Vi hade chansen att döda matchen flera gånger. Det är snöpligt att vi slarvar och att de får kontra in den sista, säger Jonathan Edvardsson. 

”Känns som en förlorad poäng”

Mötet i Eskilstuna slutade 31-31. 

– Det känns verkligen som en förlorad poäng, men vi får ta med oss att vi stundtals löser deras sju mot sex-spel, det kan vi dra lärdomar av, fortsätter lagkaptenen. 

Minut 49 blev händelserik. Först fick Sävehofs Tobias Thorbjörnsson rött kort direkt. Sedan klev Guifs tränare Zoran Roganovic och en annan Guifledare in i händelsernas centrum. Båda hade synpunkter på domarnas insats och fick varsitt rött kort. 

– Det blev en sådan match med många utvisningar. Många var missnöjda och gnällde på domarna. Känslorna var uppe i luften och det var ändå en rolig match, säger Jonathan Edvardsson. 

”Måste sagt något riktigt dumt”

Kantspelaren Sebastian Karlsson fyller i: 

– Deras materialare fick ju rött kort när han hjälpte en spelare på planen, så då måste han ha sagt något riktigt dumt. Annars tycker jag inte att det var så jävla farligt i dag. Alingsåsmatchen var mycket värre med smällar i ansiktet och så, jag vet inte var domarna hittade allt i dag. 

William Bogojevic dunkade in flest mål för Sävehof, sju stycken. 

– När vi leder med en boll och det är 20 sekunder kvar och vi anfaller – då ska man bara vinna. Det känns bittert, säger Bogojevic.