Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förlust för Sävehof – efter domarilskan

Sävehof förlorade mot Ystad efter domarilskan.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Ett frustrerat Sävehof föll i mötet mot Ystad med 25–28.

Detta efter ett ilsket avslut där tränaren Peter Möller visades ut med ett rött kort.

– Vi lägger för mycket fokus på domarna i stället för vårat eget spel, säger Jonathan Edvardsson.

Viktigt möte lagen emellan. På spel stod en fjärdeplats och märktes av i matchen.

Matchen startade jämnt och försiktigt, inget lag ville bjuda på något gratis. När den första halvleken var avklarad stod det 13–13 på resultattavlan.

I den andra halvleken höjdes tempot och båda lagen gick för seger. William Bogojevic ledde sitt lag matchen igenom och noterades till slut för sju mål.

Med en kvart kvar stod det 20–20. Kristian Berndtsson i Sävehof tog en timeout som inte gav önskad effekt. Ystad kunde rycka ifrån i matchen slutminuter och vann till slut matchen med 28–25.

– Vi möter ett bra lag, men jag tycker vi har grepp om matchen men vi är för ojämna och tappar fokus när det ska avgöras. Vi lägger fokus på domaren bland annat i stället för vårat eget spel, säger Jonathan Edvardsson.

”Vi tappade fokus”

Eftersnacket kom att handla om matchens slutminuter. Det började med att Simon Möller i Sävehof-målet fick en tvåa. Sedan åkte Peter Möller på ett rött kort efter tjafs med domarparet.

Sedan var det Kristian Berndtssons tur att få en tvåa.

– Jag tycker inte vi ska lägga fokus på det. Det får tränarna ta och så får vi se till att följa matchplanen. Vi tappade det fokuset och då blir det enkelt för Ystad som är ett bra lag, säger Jonathan Edvardsson.

Hur känns det?

– Det är klart man är frustrerad. Man vill alltid vinna och vi går alltid för vinst. Alla i laget är vinnarskallar så jag pratar för många när jag säger att vi är frustrerade.

Derby mot Önnered

Närmast väntar ett derby mot Önnered HK.

– Vi tar en match i taget och försöker gå ut och göra vårat bästa i varje prestation. Fokuserar vi bara på vår prestation vet vi att vi kan gå långt i slutspelet. Så komfortabel är jag, säger Jonathan Edvardsson.