Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fixade poäng med improviserad japan

Philip Jonsson passade till David Wattströms japan.Foto: BOBBO LAUHAGE / KAMERAPRESS.SE/IBL KAMERAPRESS.SE

David Wattström gjorde matchens två sista mål och fixade en poäng åt sitt Aranäs.

Det nästsista kom på en läcker japan.

– Det var nog inte meningen att det skulle bli en japan, men det blev ju bra till slut, säger Wattström efter 29–29 mot Sävehof.

När Aranäs bjöd på en mäktig första halvlek och tog ledningen med 15–10 i halvtid syntes inte David Wattström så mycket, gjorde bara ett mål.

Men när Sävehof hade kommit tillbaka och tagit ledningen med fyra bollar med sex och en halv minuter kvar tog Wattström sats mot avslutningen av matchen.

En riktig läckerhet

Och när Sävehofs lagkapten Jonathan Edvardsson gjorde 29–27 med knappt en och halv minut kvar var det dags för David Wattström att kliva in i handlingen.

28–29-målet var en riktig läckerhet. Wattström hängde i luften när han fick bollen av Philip Jonsson och sköt in den innan han landade. En riktig japan.

– När luckan kom var det bara att sticka och hoppas att Philip skulle se mig. Och det gjorde han, säger Wattström.

När fick ni ögonkontakt?

– Det tror jag inte vi hade. Det var något som hände spontant i stunden. När man gör en japan annars har man bestämt hur det ska gå till. Det hade vi inte gjort den här gången, säger David Wattström med ett skratt.

”Vi äger första halvlek”

Halvminuten senare kontrade han in 29-29, matchens sista mål.

– Det var viktigt för oss att få den pinnen. Och det är roligt att få göra mål som betyder något, säger poängräddaren. 

Aranäs ledde som mest med sju mål, tappade till fyramålsunderläge men knep ändå en poäng mot regerande mästarna Sävehof. 

– Vi äger hela första halvlek, men tappar momentum helt och hållet. Sen lyckas vi vända. Så här en stund efteråt känns det ändå som en vunnen poäng, säger David Wattström

– Den här poängen kommer att vara viktig i kampen för att klara oss kvar.