Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Favorittippade Sävehof: ”Alla vet vad vi vill uppnå”

Rasmus Overby.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

I fjol blev det utgång i semifinalen för Sävehof.

Inför den här säsongen är de topptippade av många och nu är siktet inställt på revansch.

– Vi vet vad vi kan och vi vill absolut göra en bättre säsong i år, säger tränaren Rasmus Overby.

Efter en andraplats i grundserien gick Sävehof in i slutspelet förra året som en av de stora favoriterna. 

I kvartsfinalen gick de enkelt vidare efter 3–0 i matcher mot Önnereds HK och då väntade Höör i semifinalen.

Efter de fyra första matcherna hade lagen vunnit två var och det skulle avgöras i Partille arena. Där drog gästerna från Skåne det längsta strået och avancerade vidare till finalen.

– Vi lyckades inte att leva upp till det som vi vet att vi kan prestera och det var så klart en stor besvikelse, säger Rasmus Overby och fortsätter:

– Vi spelade väldigt många matcher och det var en säsong med mycket tryck på oss. Samtidigt lärde vi oss mycket och det var vi med framåt. 

Starka nyförvärv i år

Stella Huselius, Frida Rosell, Angelica Wallén och Tamara Haggerty. Där är namnen på Sävehofs nyförvärv inför den här säsongen. 

Angelica Wallén och Tamara Haggerty bidrar med en stor dos av rutin. Frida Rosell har också erfarenhet men främst är hon ett namn för framtiden.

– I mina ögon är Frida Rosell en oslipad diamant. Vi stressar ingenting med Frida, hon är fortfarande ung. Hon har väldigt stor potential och kan så klart bidra med mycket redan i år, säger Rasmus Overby.

Stella Huselius är bara 17 år gammal men tar redan nu plats i lagets A-trupp.

– Jättekul för Stella och för oss som får ha henne här. Vi har många talangfulla spelare som jag tror kan blomma ut. Det är en viktig del i vår satsning som vi är väldigt glada över, säger tränaren.

”Vi är vana vid favoritskapet”

IK Sävehof pekas av många ut som storfavoriter till att i år ta hem SM-guldet. Det är dock inget som laget fokuserar på.

– Vi är vana vid favoritskapet. Det är ingenting som vi lägger så stor vikt vid. Vad andra tror och säger är inget vi bryr oss om. Vi fokuserar på vårt eget spel, säger Rasmus Overby och fortsätter:

– Alla spelare här vet vad vi vill uppnå och vi har våra egna mål. VI vill skapa de bästa förutsättningarna för att vi ska kunna få ut det mesta. 

Fjolårssäsongen har de lagt bakom sig. Men inför säsongsstarten kan Overby inte låta bli att känna ett sug för revansch. 

– Det kommer bli jättekul att sätta i gång på allvar igen. Vi har sett fram emot det. Samtidigt är vi revanschsugna och vill verkligen göra en bättre säsong nu, säger han.

Hur är status i truppen inför säsongen?

– Den är bra, de nya har kommit in väldigt bra in i laget direkt. Det har känts bra nu under försäsongen och vi har jobbat väldigt hårt. Vi är redo för att dra i gång.