Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ex-stjärnans besked: Har bekräftad corona

Loui Sand har fått corona.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Ex-handbollsstjärnan mår bra efter omständigheterna.Foto: Lovisa Waldeck

Efter lite halsont och tappat smak- och luktsinne kom det inte som någon överraskning för Loui Sand, 27.

Coronatestet var positivt – nu vilar den före detta handbollsstjärnan upp sig hemma innan han kan återgå till att föreläsa. 

– Jag tänker mest på familjer, på mammor och pappor, hur de får ekonomin att gå ihop, säger Sand till GP.

Loui Sand, före detta handbollsspelare och numera föreläsare på heltid, meddelade i januari 2019 att han avslutade sin handbollskarriär för att inleda en könskorrigering. 

Han har sedan dess tränat med både Sävehof och Önnered, men är inte kvar i handbollsvärlden på samma sätt som tidigare. 

I stället är Loui Sand elevvärd på en skola i Mölndal och arbetar utöver det med att föreläsa – något som även det har pausats tills vidare på grund av coronapandemin. 

Loui Sand genomgick en könskorrigering i januari 2019.Foto: THOMAS BLOMQVIST

”Har varit för jävligt”

– Jag har haft tur som hittat ett jobb och det kommer jag hålla hårt i. Och nu äntligen börjar föreläsningarna komma i gång igen. Jag hoppas det kommer i gång med 300 personer som det är sagt, men så klart går samhället först. Jag skiter fullständigt i mina föreläsningar så länge folk inte dör och blir sjuka, säger Sand till GP och fortsätter: 

– Det har varit för jävligt. Jag har haft tur att jag kunnat spara pengar för det var för jävligt att inte ha någon inkomst. Jag tänker mest på familjer, på mammor och pappor, hur de får det att gå ihop.

Har fått corona 

Sand bekräftades vara smittad med corona sedan i onsdags och befinner sig nu hemma för att kurera sig. 

Han har gott hopp om att inte drabbas av allt för allvarliga symtom.

– Innan var jag ju medveten om vad man ska tänka på och att tvätta händerna och så men man hade väl kunnat vara ännu bättre på det så klart. Och nu när jag fått det själv förstår jag att det är svårt för de äldre att hantera. Jag är ju ändå fortfarande hyfsat vältränad så jag tro inte det blir så farligt för mig.