Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ett svin – en ful handbollsspelare”

Sebastian Karlsson hade ett och annat att säga efteråt. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Cocks Teemu Tamminen var inte poppis i Partille. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Cocks kantspelare Teemu Tamminen retade upp Sävehof ordentligt. 

– Han är ett svin. En ful handbollsspelare, säger Sebastian Karlsson. 

Det gick hett till i Partille arena när finska Cocks var på besök i Champions League. Gästernas Teemu Tamminen gjorde sitt bästa för att jävlas med hemmalaget, både fysiskt och verbalt. 

– Han är duktig, men han är ett hatobjekt. Han gestikulerade väldigt mycket mot oss hela tiden och skrek och höll på. Osportsligt, men samtidigt är det kul att han hetsar. Men han fick sin beskärda del också, säger Sebastian Karlsson efter 28-22-segern. 

”Då skrek man åt honom”

Det finska laget hade häng ett tag (12-8 i paus), men när just Teemu Tamminen brände sitt sista skott kunde Sävehof glida ifrån och till slut ta en klar seger. 

– Hans miss där var spiken i kistan, väldigt skönt. Då skrek man åt honom kan jag säga, fortsätter Karlsson. 

Sävehof hade två raka förluster mot spanska Bidasoa Irun, men studsade alltså tillbaka mot Cocks och ligger på andra plats i gruppen där två lag går vidare. Karlsson och kompani har efter sju omgångar fem segrar. Avancemanget är med andra ord inom räckhåll. 

– Det känns väldigt bra så klart. Vi har ett två tuffa bortamatcher kvar i Nordmakedonien och Lissabon, men vi tror på det och har allt i egna händer. Vi har ju slagit båda lagen redan även om bortaplan är något annat. 

De regerande svenska mästarna njuter av Europaspelet. 

– Det ger oss väldigt mycket, både individuellt och som klubb, säger Sebastian Karlsson, som med sina fem mål mot Cocks blev lagets näst bäste målskytt bakom Christoffer Brännberger (6).