Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”En skänk från ovan – skulle inte byta honom mot någon”

Oskar Ysander. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jasmin Zuta. Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Först utvisad för snack, sedan prickade han in 24-23 – och blockade matchens sista skott. 

Oskar Ysander – som i somras gjorde comeback efter tre års uppehåll – var inblandad i allt när RIK slog Alingsås. 

– Han är en skänk från ovan. Jag skulle inte byta honom mot någon, säger tränaren Jasmin Zuta. 

28-åringen lade av för tre år sedan för att satsa på en civil karriär som revisor. Men i somras fick den förre sävehofaren tillbaka suget efter handboll. 

– Försäsongsträningen i Skatås lockade kanske inte, men det här och att få sitt namn uppropat och tajta matcher. Det är något man inte riktigt kan få i det civila. Det är precis det här jag kom tillbaka för och i dag är jag fantastiskt glad över mitt beslut. Jag prövade lyckan och det funkar, säger Oskar Ysander, som fått tjänstledigt på halvtid. 

I rysarmötet med Alingsås i Lisebergshallen var försvarsbjässen inblandad i det mesta när RIK till slut vann med 24-23. 

– Vilken match, helt fantastisk. Det är sådana här man vill spela. Derby, vi vinner – det kan inte bli så mycket bättre, säger Ysander, som alltså prickade in den avgörande bollen. 

– Jag sätter den mellan benen på Kraft (Niklas). Det var för jävla gott. Och sedan en lårblock på det i anfallet efter, men det får man ju göra. 

Stjärnsmäll senast 

Redbergslid åkte i söndags på en riktig stjärnsmäll mot Malmö. Skåningarna vann med hela 35-12. 

– Starkt att vi kan studsa tillbaka så snabbt efter en sådan skitinsats. Vi ska vara stolta över oss själva. Alingsås är ett jättebra lag så det är en fin skalp att ta med sig. RIK-hallen lyser upp och får jubla. Inte varje dag det händer, säger Ysander. 

Tränaren Jasmin Zuta är imponerad över Ysanders resa.

– Det är häftigt. Han är inte bara med utan han bidrar på ett sätt som gör honom till en väldigt, väldigt värdefull spelare. I efterhand var det en skänk från ovan. Jag skulle inte byta honom mot någon. Han är helt underbar, som både spelare och människa, säger Zuta, som hade ett och annat att säga till sina spelare efter storförlusten mot Malmö senast. 

– Med det klubbmärket vi har, med två stjärnor, det betyder något för väldigt många och framför allt för oss som har varit här en jävla massa år. Ge upp eller lägga ner finns inte. Men vi visar en jävla moral i dag och krigar som idioter. Jag är oerhört stolt över spelarna, det är häftigt, säger Zuta.