Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En oslipad diamant: ”Vill bli ännu bättre”

Frida Rosell i landslagströjan.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Tränaren beskriver henne som en oslipad diamant.

För Frida Rosell, 22, har karriären precis börjat och hon vill bara bli bättre och bättre.

– Jag har redan lärt mig väldigt mycket under min korta tid här i Sävehof, säger hon.

”Jag har redan lärt mig väldigt mycket under min korta tid här i Sävehof”, säger Frida Rosell.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Efter några starka säsonger i Västerås Irsta blev det tidigt i våras klart att Frida Rosell tar klivet till Sävehof. En stor omställning för Stockholmstjejen som därmed fick packa väskorna för en flytt till Göteborg under sommaren.

– Det har gått över förväntan. Jag trodde att det skulle vara jobbigare men allting har gått jättebra och jag trivs verkligen här, säger hon. 

Den första tiden i laget har också den gått över förväntan för Rosell. Hon trivs redan som fisken i vattnet.

– Det känns som jag varit här i över ett år trots att jag bara varit här i ett par månader. Vi har en väldigt härlig grupp tjejer här.

Karriären har gått i en rak kurva uppåt för den talangfulla mittnian. Efter bra prestationer i SHE fick hon i oktober förra året göra debut i A-landslaget. Resultatet blev två mål på två matcher.

Nu vill hon ta ytterligare kliv med Sävehof.

– Jag vill fortsätta utvecklas som spelare och hålla mig skadefri. Försöka suga åt mig så mycket som möjligt och jag vill bli bättre och bättre som handbollsspelare.

Nina Dano, Frida Rosell, Nathalie Hagman och Kristin Thorleifsdottir när Sverige mötte Polen i Ystad den 3 oktober i fjol.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

”Vill fortsätta utvecklas som spelare”

Sävehofs tränare Rasmus Overby beskriver henne som en oslipad diamant som kan nå väldigt höga höjder.

– Kul att höra, fina ord att få av Rasmus. Där i ligger det också att det finns mycket att jobba med. Jag har redan lärt mig väldigt mycket av Rasmus och känslan är att jag blivit en bättre spelare sedan jag kom hit, säger Frida Rosell.

Vad är den största skillnaden du märkt av sedan flytten till Sävehof?

– Oj, svår fråga. Men jag skulle nog säga att kvaliteten är högre här. I Sävehof vill alla spelare bli proffs, och det märker man av. Det syns på alla träningar.

Är proffslivet något som du också vill uppleva?

– Först och främst är min målsättning att göra en bra säsong. Sedan är det klart att jag vill prova på proffslivet någon gång i framtiden också.

Sävehof har enligt många den på papperet bästa truppen i SHE. Frida Rosell menar att de har den perfekta mixen av ungt och rutinerat.

– Vi har en väldigt bra mix och vi är så glada över att vi har det så. Vi yngre kan lära oss mycket av de mer rutinerade spelarna och det gör att vi kan få ut det mesta som lag, säger hon.

Rosell i Västerås Irsta.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Det gör att vi kan få ut det mesta”

Favoritskapet som ligger på Sävehof inför säsongen är ingenting som påverkar laget enligt 22-åringen.

– Jag har inte ens märkt av att folk snackat upp laget. Det var min pappa som berättade det när vi pratade i telefon häromdagen, jag har missat det helt, säger Frida Rosell och fortsätter:

– Jag tror faktiskt ingen annan i laget tänkt på det heller. Vi försöker att fokusera på vad vi kan göra som lag.

Efter de inledande månaderna i klubben ser den talangfulla skytten fram emot att dra i gång på allvar.

– Ser väldigt mycket fram emot säsongen och jag tror och hoppas att vi kommer göra ett bra år tillsammans. Vi är redo för att sätta i gång och det kommer att bli en rolig säsong, det är jag säker på, avslutar Frida Rosell.