Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klar för ny klubb efter turbulensen

Foto: BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Jonas Larholm lämnade Sävehof under uppmärksammade former precis före säsongstart. 

Nu har han skrivit på för norska Drammen. 

– Jag ser fram emot att bidra med erfarenhet och kvalitet för att vi tillsammans ska ta nästa steg i utvecklingen mot toppen, säger han till klubbens hemsida. 

Tanken var att veteranen Jonas Larholm skulle vara spelande tränare för svenska mästarna Sävehof den här säsongen. Men bara två dagar före premiären gick han och klubben skilda vägar.  

– Efter övervägande har jag valt att avsluta min anställning i IK Sävehof. Handbollen och klubben betyder väldigt mycket för mig, men min nybildade familj går nu före. Jag vill tacka klubben för gott samarbete och för respekt och förståelse för mitt beslut, sa Larholm i ett pressmeddelande.

– Han tycker inte han får ihop det riktigt. Han har nyss blivit pappa med mera och det har blivit för mycket, sa Sävehofs sportchef Emil Berggren till GP.

Opassande beteende 

Men det var inte hela sanningen. TV4 gick ut med uppgifter om att Larholm i själva verket tvingats lämna klubben på grund av opassande beteende i samband med ett träningsläger i Barcelona som både klubbens herr- och damlag var med på.

Uppgifter som bekräftades av flera av varandra oberoende källor till GT. 

Sävehofs klubbdirektör Stefan Albrechtson kommenterade händelsen så här: 

– Jag kan säga att det som står i pressmeddelandet stämmer till 100 procent. Däremot är det så att det finns andra anledningar. Det har skett en incident som vi har hanterat internt i klubben, både med herr- och damlag samt styrelse. Där finns ett gemensamt beslut hur vi ska hantera detta, sa Albrechtsson utan att vilja precisera incidenten närmare.  

Bara fem dagar före premiären hade Jonas Larholm i en GT-intervju sagt att hans personliga målsättning var att fortsätta spela i flera år till. 

– Jag vill spela så länge jag kan och så länge kroppen klarar det. Det hade varit häftigt att kunna spela på hyfsad nivå tills man är 40 år. Det är inget som är ristat i sten. Det är kul för min egen skull, det gör att man har något att se fram emot, sa 37-åringen då.

”Mycket glädjande”

Sedan dess har han varit klubblös, men under måndagen presenterades han av norska Drammen, vilket även GP har rapporterat. 

Drammen tränas av förre storspelaren Kristian Kjelling. 

– Mycket glädjande med denna möjlighet att arbeta tillsammans med Kristian och alla spännande spelare och medarbetare i denna traditionsklubb med stor potential. Jag ser fram emot att bidra med erfarenhet och kvalitet för att vi tillsammans ska ta nästa steg i utvecklingen mot toppen, säger Larholm till klubbens hemsida. 

Kontraktet gäller säsongen ut.