Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det kommer helt klart att märkas”

Gzim Salihi. Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Jonas Larholm. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Regerande mästarna Sävehof förebereder sig för en ny säsong i Handbollsligan.

Men det är mycket som inte är sig likt från i fjol.

Och bara dagar före premiären lämnade den förre landslagsstjärnan Jonas Larholm sin roll som spelande tränare.

– Det kommer helt klart att märkas, säger Gzim Salihi.

Sävehof, som var en underdog inför säsongen, tog sig hela vägen till final i fjol och vann dessutom mot Alingsås.

Men det är mycket som är nytt i Partilleklubben nu jämfört med då.

Guldtränaren Andreas Stockenberg och managern Anders Eliasson har båda lämnat.

Planen var att den förre landslagsstjärnan Jonas Larholm skulle ta över som spelande tränare i väntan på att drömnamnet Michael Apelgren tar över nästa säsong.

Men bara dagar före premiären beslöt sig Larholm för att hoppa av uppdragen i Sävehof och uppgav personliga skäl som anledning. Men enligt GT:s uppgifter blev Larholm i själva verket borttvingad från klubben på grund av opassande beteende under träningslägret i Barcelona i förra veckan som både klubbens herr- och damlag var med på.

I stället tar de assisterande tränarna Kristian Berndtsson och Peter Möller nu över ansvaret tillsammans med Emil Berggren, som är ny sportchef i Sävehof.

– Man märker att det är mycket nytt i klubben och det kommer bli en väldigt tuff säsong för oss. I år spelar vi även Champions League men också eftersom alla lagen är ute efter oss på ett helt annat sätt, säger 21-årige Gzim Salihi.

Jonas Larholm hoppade av sitt uppdrag som spelande tränare i Sävehof – bara två dagar före premiären. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Drömmer om spel i Tyskland

Gzim Salihi slog igenom säsongen 2016/2017 för Sävehof. Sedan dess har bolltrollaren utvecklat sitt spel år för år och tagit för sig allt mer.

Högernians kontrakt löper dock ut efter säsongen och drömmarna om att få spela utomlands finns redan hos Salihi.

– Det har varit en pojkdröm att spela i Tyskland. Men det är inte bara att göra det. Det är mycket som ska klaffa innan man är redo för något så stort, säger han.

Känner du dig redo?

– Ja, det gör jag. Den enda biten som jag känner att jag saknar är fysiken. Jag har lagt på mig några kilon från föregående säsong men jag behöver några kilon till. För spelet sitter, det är jag inte orolig över.

Gzim Salihi är en av Sävehofs viktigaste spelare. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Det största jag har varit med om”

Samtidigt har Salihi uppnått det han ville med Sävehof när han förlängde sitt kontrakt 2016.

– När jag skrev på mitt kontrakt sa jag att jag skulle vinna hem ett SM-guld med Sävehof innan jag lämnar. Det har jag nu gjort och det rankar jag väldigt högt i min karriär. Det är det största jag har varit med om, säger han.

Vad är ditt nya mål nu med ett år kvar på kontraktet?

– Jag går alltid för att vinna SM-guld. Det är målet.

Sävehof

Tränare:
Kristian Berndtsson.

Nyförvärv:
Kristian Berndtsson (assisterande tränare), Adam Blanche (Hammarby), Emil Berlin (uppflyttad), Anders Forsell Schefvert (uppflyttad), Henrik Rhåsson (uppflyttad), Andras Koncz (Budakalasz, Ungern), Stefan Sunajko (Pick Szeged, lån).

Förluster:
Jonas Larholm (slutar), Andreas Stockenberg (tränare, Amo HK), Anders Eliasson (manager/tränare, slutar), Oskar Sunnefeldt (Sönderjyske, Danmark), Henrik Johansson (klubb ej klar), Gustav Davidsson (Hammarby), Viktor Ottosson (slutar).

Placering i fjol:

7:a i grundserien. Svenska mästare.