Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kom som en stor chock”

Jasmin Zuta och Magnus Wislander under en av många matcher på RIK:s bänk.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

RIK:s tränare Jasmin Zuta blev chockad när han före träningen i måndags fick beskedet om Magnus Wislanders stroke.

Handbollslegendaren skulle då återvända till den assisterande tränarrollen efter att ha spelat in Superstars för Kanal 5 under några veckor.

– Svårt att sätta ord på vad man känner. Men ingenting är viktigare just nu än Magnus hälsa, säger Jasmin Zuta.

Medan Magnus Wislander har varit i väg på tv-inspelning med bland andra Peter Forsberg, Emma Green och Jesper Blomqvist har handbollsligan rullat vidare.

RIK har förlorat fyra av fem matcher under Wislanders frånvaro och välkomnade det två veckors uppehåll som tar slut om drygt en vecka.

Fick beskedet på eftermiddagen

Tanken var att Magnus Wislander skulle komma tillbaka och vara med på träningen i måndags.

– Jag pratade med honom i söndags, allt var bra. Men sent på måndagseftermiddagen, en stund före träningen, fick jag beskedet om hans stroke. Ofattbart. Det kom som en stor chock för mig och laget, säger Jasmin Zuta.

Vad gjorde ni?

– Vi bestämde oss för att prata en stund innan vi tränade. Stämningen var dämpad, men det är bättre att lufta såna här grejer direkt, säger RIK:s huvudtränare.

Zuta har inte själv pratat med sin tränarkollega.

– Jag vill inte ligga på för mycket, vi har hållit oss lugna. Det viktigaste är att Magnus får ta det lugnt och bli bra, säger han.

”En väldigt nära vän”

Vad betyder Magnus för dig för och RIK?

– Det är en väldigt nära vän som jag har jobbat ihop med i några år. Det var också under många år min stora idol, svarar Zuta.

– Han betyder oerhört mycket för oss som förening, han har varit med i så många år och är väldigt viktig.

RIK-tränaren har fått rapporter som gör att han tror på en positiv utveckling.

– Det här är ju ingen liten grej. Men Magnus är ju i bra form, aktiv och i gång hela tiden. Och jag har hört att det har gått framåt under de här dagarna han har legat inne, säger Jasmin Zuta.

Har ni pratar om att hitta en ersättare tills Wislander är tillbaka?

– Nej, nej. Det har vi inte ens snuddat vid. Vi har en stab, nu handlar det bara om att Magnus ska bli frisk, säger Jasmin Zuta.