Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Då sänker jag lite sprit och rakar mig”

Berg och Alingsås kan få guldjubla i kväll. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Andreas Berg fick rött kort i den andra finalmatchen. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Alingsås tränare Mikael Franzén. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alingsås kan bli svenska mästare i kväll. 

Och Andreas Berg, 26, är laddad. 

– Det första jag gör om vi vinner är att sänka lite sprit samtidigt som jag rakar mig, säger profilen, som blivit uppläxad av sin tränare. 

I den andra finalen mot Sävehof var det färdigspelat redan efter fem minuter för Andreas Berg. En skallningsrörelse mot Christoffer Brännberger resulterade i ett rött kort för Alingsåsspelaren. 

Berg berättar att han haft ett samtal med tränaren Mikael Franzén om det inträffade. 

– Ja, jag måste vara lite lugnare och hjälpa laget. Jag kan inte flippa ur så där. Det var bra sagt av ”Frasse” och det behövdes. Nu är det mer ”namaste” (en hälsningsfras förknippad med yoga) som gäller. 

Efter att ha varit avstängd senast är Andreas Berg spelklar igen. Alingsås leder med 2-1 i finalserien och kan säkra SM-guldet i Partille arena i kväll. 

– Det ska bli jävligt kul. Jag är exalterad eller var man nu säger. Förväntansfull. Jag är inte så bra på svenska alltid, haha, men man längtar till det. Det hade varit jävligt gott att slå dem i Partille. 

Laddar upp med thaimat

Vad talar för er? 

– De har kniven mot strupen. Vi kan spela mer avslappnat. De tyckte att de var överlägsna senast men att de bara hade otur. Men de spelade inte asmycket bättre än oss, det var en jämn match som hade kunnat sluta hursomhelst. Och vi har hemmamatch i Partille arena också känns det som. Det kommer säkert att vara fler alingsåsare där än sävehofare. Vi har bättre stöd även på bortaplan, säger vänstersexan. 

Hur laddar du själv upp? 

– Jag står här i solen och väntar på thaimat. Sen ska jag hem till morsan och fira mors dag. Visa henne lite uppskattning.  

Christoffer Brännberger och Andreas Berg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Andreas Berg har varit utlandsproffs i Tyskland men aldrig vunnit SM-guld. 

– Man får hoppas att det blir nu. Det hade varit det största man vunnit idrottsligt. 

”Det ser för jävligt ut”

Är du lite sugen på en segerfest? 

– Ja, fy fan. Jag måste få bort mattan på halsen. Jag har massa skägg på halsen och runt käkbenen. I går var jag på bröllop och det såg för jävligt ut. Man går ju runt och skäms. 

Han har inte rakat sig under hela slutspelet. 

– Gör man det får man tusen spänn i böter per gång, man får inte ens ansa lite. Jag har sett fram emot att raka mig länge nu. Så vinner vi sänker jag lite sprit samtidigt som jag rakar mig, det är det första jag gör.