Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bottenlaget Aranäs krossade Alingsås

Rasmus Thorbjörnsson efter ett av sina tolv mål mot Alingsås.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Bara två segrar tidigare under säsongen.

Men borta mot topplaget Alingsås stod Aranäs för en veritabel urladdning.

– Vi kontrade sönder dom, använde deras eget spel mot dom, säger tolvmålsskytten Rasmus Thorbjörnsson efter 29–18-segern i Estrad.

Alingsås är ett av handbollsligan starkaste kontringslag.

Men när bottenlaget Aranäs från Kungsbacka kom på besök blev de överkörda med sin egen specialitet.

Och den som angav tonen från början var också den som höll farten uppe genom hela matchen.

”Vi fick bra träff”

Högerspringaren Rasmus Thorbjörnsson gjorde sitt första mål efter knappt en minut. 

Hans andra betydde 2–0 och kom en minut senare.

– Vi fick bra träff på dom och jag fick chansen att kontra direkt, säger han.

Att det skulle sluta i en fullständig överkörning var inget som kunde anas 18 minuter in i första halvlek när Aranäs ledde med 8–7.

Men det var då Kungsbacka satte in det först rycket. På drygt fem minuter gjorde bortalaget fyra mål och gick upp till 12–7 som blev 16–10 i halvtid.

Tandlöst Alingsås

Rasmus Thorbjörnsson höll inte riktigt samma takt genom hela matchen, men när han prickade in 25–14 på straff var det hans tolfte fullträff.

– Så många mål har jag aldrig gjort i en match i högsta serien. Men min ambition är att ligga högt i skytteligan, säger Rasmus Thorbjörnsson.

I ett osedvanligt tandlöst Alingsås lyckades ingen göra fler mål än Axel Franzéns fyra.

Segern var bara Aranäs tredje den här säsongen. Men egentligen är det inte tippade topplag som Alingsås som de siktar på i första hand när det gäller att ta poäng.

”Skönt med extrapoäng”

– Det viktigaste är att vinna mot våra bottenkonkurrenter. Men det är skönt med lite extrapoäng, som dom här, säger Thorbjörnsson.

I en haltande tabell klev Aranäs upp på en elfteplats. Men de kliver gärna över strecket de just nu ligger alldeles under.

– Målet är att vi ska klara oss kvar. Via kval eller via en placering i ingenmansland. Men vi ska klara oss kvar, slår Rasmus Thorbjörnsson fast.