Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blåvittsponsorn räddar RIK – klubben blir helt skuldfri

Redbergslids IK blir nu skuldfritt. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Nils Wiberg. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

IFK Göteborgs stjärnsponsor Prioritet Finans utökar samarbetet med Redbergslid. 

Klubben blir helt skuldfri – och vill samtidigt bygga en tillfällig arena på Heden. 

– Jag vill vara med och finansiera svensk idrott. Det är det jag vill bli känd för, säger bolagets vd Nils Wiberg till GT. 

Lisebergshallen är snart ett minne blott. Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

Prioritet Finans har varit huvudsponsor till handbollsklubben Redbergslids IK sedan 2011. RIK har under flera år brottats med kostsamma skulder, men de försvinner nu, skriver klubben i ett pressmeddelande. 

– Nu vill vi hjälpa Redbergslids IK att lösa sina skulder en gång för alla och få en långsiktigt hållbar ordning på klubbens ekonomi, säger Nils Wiberg och fortsätter:

– Redbergslid är Sveriges genom tiderna mest framgångsrika handbollsklubb och vi har alla ett ansvar för att den klubben fortsätter att utvecklas. Sedan Prioritet Finans gick in som huvudsponsor har klubben utökat sin ungdomsverksamhet och har i dag över 600 barn och ungdomar som är aktiva i föreningen. Vi som finansbolag och andra sponsorer bidrar med det vi kan, men jag ser gärna att ännu fler företag i Göteborg är med och stöttar RIK ekonomiskt.

Nils Wibergs bolag gör hundratals miljoner i vinst varje år. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN

Hallen rivs 

För GT utvecklar Nils Wiberg och betonar idrottens betydelse för samhället. 

– Jag tror på ett bra Sverige om vi utvecklar idrotten. RIK tar verkligen ett samhällsansvar och det gillar jag. Klubben har haft det tufft med skulder och ingen hall, men det är fina människor rakt av och jag gillar styrelsen. Jag är glad om vi kan lotsa dem på rätt väg, säger han. 

RIK spelar fortfarande sina hemmamatcher i Lisebergshallen, men den rivs i samband med bygget av Västlänken. Enligt det senaste beslutet ska RIK i stället spela sina matcher i Scandinavium, en arena som klubben tycker är alldeles för stor. I stället föreslår RIK att kommunen upplåter mark bakom Valhalla eller på Heden för en tillfällig arena med plats för omkring 2 500 åskådare. 

En lösning som Prioritet Finans och Nils Wiberg är positiva till och också kan tänka sig att vara med och finansiera. 

– Det är ett alldeles utmärkt förslag som jag ställer mig bakom till 100 procent. RIK förtjänar en lämplig arena och göteborgarna förtjänar handbollsupplevelser i toppklass. Vi har tidigare goda erfarenheter av att finansiera idrottsfastigheter som exempelvis Kamratgården och Prioritet Serneke Arena, säger Wiberg i pressmeddelandet. 

RIK:s arenaförslag.

Ska bli ett topplag igen 

Storsponsorn tydliggör att det nya avtalet med Redbergslid både handlar om traditionell sponsring och ett nytt affärskoncept. 

– Vi är med och finansierar svensk idrott. Det är det jag vill bli känd för, för idrotten betyder så mycket för samhället i stort. Och jag är mycket imponerad av klubbens arbete med ungdomarna. Och A-laget är både ungt, spännande och redan bra. Därför vill jag hjälpa till. 

Redbergslid klubbchef Tony Larsson är nöjd med kapitaltillskottet och den nya uppgörelsen. 

– Prioritet Finans har under många år gjort det möjligt för oss att utveckla vår barn- och ungdomsverksamhet. Med den nya överenskommelsen får vi möjlighet att få en bättre balans i vår ekonomi vilket är en förutsättning för att kunna komma tillbaka som ett etablerat topplag i svensk handboll inom de närmsta åren, säger Tony Larsson.

Prioritet Finans är fortfarande stjärnsponsor till IFK Göteborg, men vid årsskiftet går avtalet ut. Det är ännu inte klart om samarbetet fortsätter i samma omfattning.