Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Bara 18 bast och bär laget – en vinnare utan dess like”

Jasmin Zuta.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Elliot Stenmalm dunkade in sex bollar mot Alingsås borta.Foto: Bildbyrån

Med tretton minuter kvar ledde Alingsås med sju bollar. 

Då svarade Redbergslid med Elliot Stenmalm, 18, i spetsen för en monsterupphämtning. 

– Han är en vinnare utan dess like, säger tränaren Jasmin Zuta. 

Det var skilda världar inför avkast i Estrad i Alingsås. Hemmalaget kom till spel med kanonform medan motsatsen gällde för bottenlaget Redbergslid, som dock brukar trivas i den arenan. 

Alingsås styrde och ställde och ledde nästan hela tiden. Det skilde fyra bollar i paus och när klockan stod på 47.13 prickade Niclas Barud in 24-17 och där och då pekade allt på att det var avgjort. 

”Ungtupparna är noggranna” 

Men Redbergslid – anförda av unge mittnian Elliot Stenmalm – arbetade strukturerat och kom närmare och närmare. Under den perioden, när RIK hämtade in sju bollar, gjorde Stenmalm fem mål (totalt sju) inklusive kvitteringen med 28 sekunder kvar. 

– Ungtupparna är noggranna och arbetar för varandra. Vi hade pratat om att förhålla oss till vår grej och inte gör allt i 200 knop i varje attack. Och vi är klart starkare i sluttampen och känner oss bra fysiskt, säger Jasmin Zuta, som förstås öste beröm över Elliot Stenmalm. 

– Han disponerar sin match mycket bättre än tidigare. Det är han som bär laget, 18 bast gammal. All kredd till honom, en vinnare utan dess like. Han går allt vad han kan hela tiden och vi försöker bromsa honom och få honom lite mer kylig, men man har inte så mycket rutin när man är 18. 

Smålänningen Elliot Stenmalm gör sin första riktiga A-lagssäsong och pluggar till vardags på Katrinelundsgymnasiet. 

– Det blir ju mycket handbollsträning, men det funkar bra. Det har gått uppåt för mig hela tiden sedan jag kom till Göteborg 2018. Och det var jävligt skönt med en poäng i dag, särskilt eftersom det var mot Alingsås, säger han. 

Alingsås: En plump i protokollet 

Anton Hagvall, målvakt i Alingsås, var besviken i intervjun med C More efter matchen. 

– Vi skulle haft två poäng i dag, det känns onödigt att vi bjuder in dem i slutet, men vi visste att de skulle vara desperata. En liten plump i protokollet för oss, säger han.