Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alingsås uppvisning: ”Vi är ju stekheta nu”

Samuel Lindberg. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Alingsås Andreas Lang. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Åtta segrar på lika många matcher på bortaplan. 

Alingsås körde över Ystads IF i toppmötet. 

– Vi gasade när vi ville, men det gäller att vara fortsatt ödmjuka, säger tränaren Mikael Franzén. 

Det blev inte ens lite spännande nere i Skåne. Alingsås dominerade från start till mål och visade prov på ett mycket stabilt försvarsspel och ett varierat anfallsspel. 

– Vi gör det jättebra. Jag är fantastiskt nöjd med sättet vi tar oss an den här matchen. Ett mycket bra försvarsspel och ett kontrollerat anfallsspel. Men Ystad var i ärlighetens namn rätt bleka i dag och det utnyttjade vi fint. Jättebra gjort, säger Mikael Franzén efter segern med 31-25. 

Alingsås kantspel var framgångsrikt. Samuel Lindberg prickade in åtta bollar från höger och Andreas Berg satte sju från vänster. 

– Det är många på pluskontot i dag, alla är med och bidrar. Det är inte mycket att klaga på, fortsätter Franzén. 

Lindberg: ”En maratontävling”

Samuel Lindberg säger så här om kantspelet efter tvåpoängaren: 

– Vi är inne i ett gott stim. Fint att Berg visar vad han går för också. Vi är stekheta nu, haha. Det var som om vi hade en maratontävling mot varandra. Sedan känns det inte som att jag någonsin blir helt nöjd. Jag tänker på någon miss nu efteråt. Men hatten av till mittlåset som gör att vi kan synas framåt. 

Lindberg var inte överdrivet imponerad av motståndet. 

– Det kändes inte som att de ville spela, det kändes inte helhjärtat. Samtidigt visar vi en jävla moral och inställning från start. Det måste vara tråkigt för motståndarna att se när vi har roligt på planen. Jag är jättestolt över grabbarna i dag, säger han. 

”Vi är noggrant pålästa”

Alingsås har vunnit varje bortamatch den här säsongen. Åtta försök – åtta segrar. 

– Vi är väldigt bra förberedda och noggrant pålästa, säger Samuel Lindberg. 

Mikael Franzén betonar vikten av ödmjukhet. 

– Vi vet att vi kan slå alla lag, men vi vet också att vi kan förlora mot alla lag. Vi ska njuta av det här i kväll, sedan gäller det att ta nya tag inför mötet med Guif på måndag, säger Franzén.