Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alingsås succé: ”Jävligt go stämning i truppen”

Gustav Skagerling. Foto: /IBL / /IBL
Andreas Lang. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Jämnt, tajt, tufft – och ännu en seger. 

Alingsås rycker i tabelltoppen efter mötet med IFK Skövde. 

– Vi har jävligt go stämning i truppen och många som bidrar, säger målvakten Gustav Skagerling. 

Han satte själv nivån direkt när han räddade skott efter skott. 

– Vi får en magisk start, Skagerling är riktigt vass, men det är deras målvakt (Fabian Norström) också. Visst, oavgjort i halvtid (10-10), men jag tycker ändå att vi för matchen. Vi spelar lugnt och fint och när vi får en lucka igen får de det svårt. Deras momentum tog slut i första halvlek. Det är ingen bländande handbollsmatch, det är mer två fysiska lag som kämpar. Men det var bra drag i hallen och då är det skoj med handboll, säger AHK-tränaren Mikael Franzén efter 23-20-segern. 

Och framåt var det Andreas Lang som svarade för det mesta och det bästa, framför allt när matchen stod och vägde. Hans sju mål och Skagerlings målvaktsspel lade grunden till segern. 

– Äh, jag hade bra uppbackning av lagkompisarna och fick några enkla mål, men det var en välbehövlig seger, speciellt eftersom vi förlorade mot dem hemma, säger Lang. 

”De ska hyllas lite extra”

Mikael Franzén: 

– Skagerling och Lang ska helt klart hyllas lite extra. Bra att Lang kliver fram när Felix Claar och William Andersson Moberg inte har sin bästa dag. 

Gustav Skagerling hade aldrig vunnit borta mot Skövde tidigare, berättar han. 

– Därför var den här segern väldigt trevlig. Jag är nöjd med min insats och det är jävligt kul att vinna när det är ett gäng alingsåsare på plats. De hördes verkligen, säger keepern. 

Tack vare segern gör Alingsås ett litet ryck i tabelltoppen. Med en match mer spelad är laget tre poäng före Malmö. 

– Därför var det två väldigt viktiga poäng i dag. Tabellen ser riktigt trevlig ut. Vi har jävligt go stämning i truppen och det är många som bidrar. Det känns också som att vi är lite mer stabila än i fjol. Alla tar ansvar, säger Gustav Skagerling, som ändå ser viss förbättringspotential. 

– Anfallsspelet är inte speciellt bra. Spelmässigt har det inte stämt fullt ut, men vi har ändå hittat poängen. 

Önnered på hemmaplan 

På torsdag väntar Önnered hemma i Estrad. Ett Önnered som har en förmåga att blixtra till mot på papperet bättre lag. 

– Vi tar inget för givet utan ska tugga vidare. Nu tar vi det lite lugnt i morgon innan vi börjar fokusera på den matchen, säger Mikael Franzén.