Alingsås hakar på i toppskiktet

Publicerad

30–25 mot Skövde och ännu en seger in på kontot. 

Alingsås fortsätter därmed att skugga överlägsna serieledaren Kristianstad i tabellen. 

I lite drygt 20 minuter var matchen mellan Skövde och Alingsås en jämn historia. Sedan lade Alingsås i ytterligare en växel – och gick ifrån. 

Skövde lyckades visserligen jaga ikapp, och med 42 minuter på tavlan var ställningen återigen lika, den här gången 19–19. 

Men i slutändan var det ändå tydligt vilket lag det faktiskt är som ligger i toppskiktet av tabellen. Och det är Alingsås. 

Skuggar IFK Kristianstad

Gästernas Oscar Bergendahl bjöd på målskytte av yttersta rang när han satte dit totalt sju mål i matchen. Det var också det som blev dödsstöten för hemmalaget Skövde. 

Segern innebär att Alingsås alltjämt ligger på en andra plats i tabellen. Det kommer dock även fortsättningsvis att vara en lång väg upp till serieledande IFK Kristianstad...

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag