Johan Elmander. Foto: Anders KjærbyeJohan Elmander. Foto: Anders Kjærbye
Johan Elmander. Foto: Anders Kjærbye
Foto: Anders KjærbyeFoto: Anders Kjærbye
 Foto: Anders Kjærbye

Hånade Elmander – under falskt namn

Publicerad

Totalt kaos i den danska storklubben Bröndby med flera svenska spelare.

Ägaren och ordföranden Jan Bech Andersen har under pseudonym hånat en rad nyckelpersoner i klubben – och han går hårt åt Johan Elmander, 34.

"Han är 35 procent av vår lönebudget och spelade 17 minuter i går" skriver Jan Bech Andersen.

Den danska tidningen BT har via källor fått fram att bakom signaturen "Oscar" på ett stort supporterforum döljer sig Bröndbys storägare Jan Bech Andersen.

En nyhet som har slagit ner som en bomb i Danmark. Jan Bech Andersen kritiserar förre sportchefen Per Rud och tränaren Thomas Frank i skarpa ordalag.

"Vanvettiga beslut"

"Per Rud var och är 100 procent inkompetent. Det bevisar nio av tio spelarköp han gjort. Per och Thomas tog många vanvettiga beslut. Chefstränaren är oerfaren och har hållit fast vid ett system som inte fungerat" skriver Jan Bech Andersen under namnet "Oscar".

Under onsdagsmorgonen fick tränaren Thomas Frank nog och sa upp sig med omedelbar verkan. …

Jan Bech Andersen verkar inte heller vara någon större beundrare av Johan Elmander.

"Värvningen av Elmander var Thomas och Pers beslut. Ingen annans. Det kommer att få konsekvenser. 35 procent av vår lönebudget (Elmander) spelade 17 minuter i går" skriver storägaren.

Det råder inga tvivel om att det verkligen är Jan Bech Andersen som döljer sig bakom pseudonymen "Oscar". Under onsdagsförmiddagen erkände han nämligen allt i ett öppet brev till Bröndbys supportrar.

Erkänner allt

"Jag är otroligt ledsen över den oro jag skapat under det senaste dygnet. Om jag är ledsen över att samarbetet med Thomas är över? Ja, mer än någon annan. Men om jag lämnar Bröndby? Nej, det gör jag inte. Men jag borde inte ha deltagit i smutskastningen på forumet. Jag är en oerhört passionerad Bröndbysupporter, men jag ska lära mig att hålla käften." skriver han bland annat.

Den storsatsande klubben ligger femma i den danska ligan, tre poäng från andraplatsen. Klubben brottas med ekonomiska problem och i höstas tvingades man låna 17 miljoner kronor av Jan Bech Andersen.

Förutom Johan Elmander spelar även förre Elfsborgsbacken Johan Larsson och Magnus Eriksson i laget. Och till sommaren ansluter Falkenbergs jättetalang Gustaf Nilsson, 18.

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag