Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han ska utmana STCC-stjärnorna

Skrällkandidat. Mattias Lindgren (bilden) är en av utmanarna till storfavoriterna Fredrik Ekholm och Thed Björk, när STCC-cirkusen intar Göteborg. Foto: Anders Ylander

På fredag kommer STCC-cirkusen till Göteborg och Frihamnspiren.

Nu ska en 20-årig nykomling utmana storfavoriterna på tourens tuffaste bana.

- Jag gillar när det är trångt och jobbigt, jag tror jag kan ge dem en bra fajt, säger skrällkandidaten Mattias Lindberg.

Tourens topp 5 - efter race 1

1 Fredrik Larsson, BMW SR 55 poäng

2 Fredrik Ekblom, Volvo S60 51 poäng (-4)

3 Richard Göransson, Saab 9-3 32 poäng (-23)

4 Mattias Lindberg, Kia Optima 31 poäng (-24)

5 Thed Björk, Volvo S60 30 poäng(-25)

STCC-tourens alla deltävlingar

10 maj: Knutstorp (race 1)

7 juni: Göteborg (race 2)

12 juli: Falkenberg (race 3)

23 augusti: Knutstorp (race 4)

6 september: Solvalla (race 5)

20 september: Mantorp Park (race 6)

Volvoförarna Thed Björk och Fredrik Ekblom tillhör favoriterna när STCC-touren kommer till Göteborg city arena. Björk, som gör sin hundrade STCC-tävling i helgen, har redan vunnit i Göteborg fyra gånger sedan första racet 2008. Men årets första tävling vanns av stallkamraten Fredrik Ekblom som fick spela andrafiol förra säsongen.

- Förra året kom vi hit i tredje tävlingen. Då låg regnet i luften och jag körde på regndäck, Thed valde slicks (däck för torrt underlag). Det visade sig vara rätt val. Jag kom bland de sista och Thed vann. Det var rycket han behövde, sen fick vi andra försöka hjälpa honom till segern resten av säsongen, berättar Ekblom som nu vill bräcka sin stallrival.

Närmre eliten

När Björk och Ekblom intervjuas av den inbjudna pressen står Mattias Lindberg lite vid sidan av. 20-åringen stod för ett succélopp i första tävlingen och nu vill han ta ytterligare kliv närmre eliten.

- Det gick fantastiskt bra senast, över förväntan. Jag var ungefär fem hundradelar från bästa varvtid när jag vann första racet, berättar Lindberg som tror att den täta svårkörda banan i Göteborg passar honom utmärkt.

"Teknisk förare"

- Jag är en väldigt teknisk förare som gillar när det är trångt och jobbigt. Jag har inget emot det, men jag kan förstå om andra har det. Det är ju mindre säkerhet, absolut, säger Mattias Lindberg som varnar för skräll.