Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han ska ersätta skadade El Kabir

Anfallaren Mikolaj Lebedynski har skrivit på för Häcken.

Häcken är fast förankrat i botten av tabellen - och stjärnan Moestafa El Kabir är skadad. Det har fått klubben att vidta åtgärder.

Enligt uppgifter till GT har Hisingslaget värvat en ny spelare - som presenteras i dag.

Spelaren i fråga är polacken Mikolaj Lebedynski, 22, senast i holländska högstaligaklubben Roda.

Anfallaren föddes i Szczecin och inledde karriären i lokala klubben Arkonia Szczecin innan han bytte till högstaligaklubben Pogon i samma stad år 2002. Fem år senare flyttades Mikolaj Lebedynski upp i klubbens A-lag.

2011 lånades anfallaren ut till holländska Roda. Han debuterade mot Ajax och imponerade sedan så pass mycket att Roda bestämde sig för att köpa loss honom under förra sommaren.

Förra säsongen spelade han 24 matcher, dock bara fem från start. 22-åringen mäktade med tre mål och två assist.

Söker två spelare till

Det räckte inte för att erbjudas ett nytt kontrakt. Han släpptes av klubben i juli och har varit kontraktslös sedan dess.

Efter gårdagens match mot Djurgården berättade Peter Gerhardsson att Häcken jagar tre kontraktslösa spelare.

- Klubben kanske vill fynda. Jag hoppas på att det är bra spelare. Det är två stycken som är på väg in, som kommer ner på träningen i morgon (läs: i dag). Sedan söker klubben en forward till.

För att ersätta El Kabir i första hand?

- Dels det. Vi jobbade för att få in någon innan fönstret stängde. Nu gick inte det och då finns ju möjligheten med kontraktslösa spelare. Det handlar om spelare som inte har spelat, så man måste kontrollera deras status.

Enligt uppgifter till GT är anfallaren Mikolaj Lebedynski, som har representerat Polens U17- och U21-landslag, redan klar för Häcken. Den 185 centimeter långe och 80 kilo tunge anfallaren har skrivit på ett kontrakt med Häcken som sträcker sig säsongen ut och väntas presenteras i dag.

GT har sökt Häckens sportchef Sonny Karlsson utan framgång, liksom Lebedynskis agentur i Polen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!