Foto: Alexander Carlsson
 Foto: Alexander Carlsson

Han ratas av Blåvitt: "Svider att få ett nej"

Publicerad

IFK Göteborg kan bli av med två av sina tre målvakter.

Andrekeepern Marcus Sandberg funderar på att byta klubb.

Och nu står det klart att tredjevalet Sulejmen Sarajlic inte erbjuds en förlängning.

– Jag förberedde mig på det värsta. Det svider lite att få ett nej, säger "Sulle".

Han har varit skadad sen i somras och känner att han inte kunnat göra sig själv rättvisa.

– Skadan blev bara värre och värre. Till slut tog det stopp. Det visade sig vara diskbråck. Jag håller på att komma tillbaka nu, säger Sulejmen Sarajlic.

"Gick bra för mig"

18-åringen fick i dag beskedet att han får lämna Blåvitt efter tre säsonger.

– Jag var förberedd på allt, både ett ja och ett nej. Jag var förberedd på det värsta, men hade blivit riktigt glad vid ett positivt besked. Det känns lite tråkigt att få gå, säger målvakten.

Förra säsongen vann han SM-guld med IFK:s U19-lag.

– Det var väldigt kul och det gick bra för mig.

"Får inte bli för ledsen"

Han är lite besviken över att klubben tog in kontraktslöse målvakten Ludwig Bergström på provspel – när John Alvbåge skadat sig – i april.

– Han fick stå den U21-match som jag skulle ha fått spela. Det var surt, men jag fick svälja det.

Så vad händer nu?

– Jag får se vad jag har för möjligheter. Kanske provspela för någon klubb. Jag får inte bli för ledsen för detta. Det finns fler bra klubbar.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag