Tom Petterssons målgest tillsammans med Ken Sema. Foto: GUDMUND SVANSSON
Tom Petterssons målgest tillsammans med Ken Sema. Foto: GUDMUND SVANSSON

Han kom tillbaka till Göteborg som vinnare

Publicerad

Han lämnade Blåvitt förra säsongen då han fick för lite speltid.

Nu är Tom Pettersson, 26, i cupfinal med nya klubben Östersund.

– Men vi har inte vunnit något än. Ingen minns en tvåa, det är något man bor i säger han efter 3–1-segern mot förra årets mästare Häcken.

Tom Pettersson gjorde två säsonger i IFK Göteborg. Men han lyckades aldrig ta en fast plats.

När Östersund lockade efter förra säsongen tog han gärna med sig sambon Johanna Almgren och lille sonen Lennox, född i maj, till Jämtland.

Med starkt mittbacksspel är han nu en viktig del av Östersunds succéresa i svenska cupen.

– Det är roligare nu. Det är ju matcherna det handlar om. Jag känner att jag har en viktig roll i laget, säger han.

Nickade in det första

Häcken var förberett på ett spelskickligt lag med snabbt passningsspel, men de såg inte ut att vara beredda när Tom Pettersson gick till väders redan i den sjätte minuten.

Ken Semas hörna satt perfekt på hans huvud, som skickade bollen vidare in i mål.

– Jag var väldigt förvånad att jag fick gå upp så ensam, säger han.

Var det ditt första nickmål i Östersund?

– Ja, jag nickade i ribbans underkant i första träningsmatchen, så det var skönt att den gick in den här gången, säger han.

Blåvitt åkte ut mot Norrköping i cupen. Du kom tillbaka till Göteborg och var med och slog ut Häcken.

Cupfeber i Östersund

Känner du att du tar revansch nu?

– Nej, verkligen inte. Jag har en massa kompisar i Blåvitt, flera av dem har jag kontakt med. Jag hoppas verkligen att det ska gå bra för dem också i år, säger han.

– Och, som sagt, vi har inte vunnit något än. Vi har fem raka segrar i cupen nu, vad är det värt om vi kommer tvåa?

I Östersund, allsvensk nykomling förra året, är det nu cupfeber.

– Det är helt sjukt stort. Klubben har ju bara funnits sedan 1996. Tidigare har de inte tagit sig genom gruppspelet och nu är det final, säger Tom Pettersson.

Relaterade ämnen
Stefan Nilsson
Stefan Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag