Hjörtur Hermannsson. Foto: Daniel StillerHjörtur Hermannsson. Foto: Daniel Stiller
Hjörtur Hermannsson. Foto: Daniel Stiller
Prioritet Finans vd Nils Wiberg. Foto: Daniel Stiller / BildbyrånPrioritet Finans vd Nils Wiberg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
Prioritet Finans vd Nils Wiberg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Han förstärker Blåvitt - efter sponsorns hjälp

Publicerad

GÖTEBORG. Hjörtur Hermannsson, 21, är klar för IFK Göteborg.

Mittbacken ansluter på lån från PSV Eindhoven – tack vare Blåvitts stjärnsponsor.

– Egentligen fanns det inget utrymme i budgeten för ytterligare en spelare, säger Blåvitts sportchef Mats Gren till klubbens hemsida.

21-årige Hjörtur Hermannsson anslöt till IFK Göteborg på träningslägret i Dubai.

Den isländske mittbacken övertygade på IFK:s sportsliga ledning och nu är det klart att han förstärker Blåvitt under vårsäsongen.

– Vi gillade det vi såg och lånar honom av PSV Eindhoven fram till i sommar, förklarar Mats Gren.

Men ekonomiskt pressade IFK Göteborg behövde hjälp för att finansiera lånet av Hjörtur Hermannsson från den holländska storklubben. Det fick man – av sin stjärnsponsor.

"Fanns inget utrymme"

– Det är en väldigt bra lösning för oss. Jag riktar ett stort tack till Prioritet Finans och Nils Wiberg för att han utökade sitt redan stora sponsoråtagande och därigenom gjorde detta möjligt, säger Mats Gren till GT.

Prioritet Finans är alltså med och bekostar Hermannsson genom att utöka sitt befintliga stjärnsponsoravtal med IFK Göteborg.

Hector Junelind
Hector Junelind
Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag