Peter Abrahamsson vaktade målet i träningsmatchen mot Gais. Nu har han skrivit på till 2019. Foto: Carl Sandin
Peter Abrahamsson vaktade målet i träningsmatchen mot Gais. Nu har han skrivit på till 2019. Foto: Carl Sandin

Han förlänger med allsvenska klubben

Publicerad

Målvakten Peter Abrahamsson, 27, förlänger sitt kontrakt med BK Häcken.

Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2019.

– För mig är Häcken en framtidsklubb och jag vill vara med och vara en del av den framtiden, säger han till Fotbollskanalen.

För många klubbar handlar silly season om att värva nya spelare. För Häcken har det den senaste veckan mer handlat om att förlänga de spelare som redan finns i klubben.

Samuel Gustafson förlängde sitt avtal med klubben i fredags. Och på måndagen var det Peter Abrahamssons tur.

– Vi är glada över att vi kunnat förlänga med en mycket duktig målvakt som är viktig för oss både ute på planen men även i omklädningsrummet. Han har utmanat Christoffer Källqvist sen han kom och det kommer att fortsätta vara en strid på kniven om vem som startar även när ”Krickan” är spelklar, säger sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Startade mer än varannan match

Förra året vaktade Abrahamsson Häckens mål under 17 av de 30 allsvenska omgångarna.

– Väldigt skönt och roligt! Skönt att känna förtroendet, jag trivs väldigt bra i Häcken och det känns som att klubben har något bra på gång. För mig är Häcken en framtidsklubb och jag vill vara med och vara en del av den framtiden. Jag tror vi kommer att göra en bra säsong redan i år och för egen del vill jag fortsätta utvecklas här, säger han till Fotbollskanalen.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag