Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han blir tränare i GFC efter "Tottes" avhopp

Stefan Rehn tar över som tränare i Göteborgs FC.

GÖTEBORG. Stefan Rehn blir ny tränare i Göteborg FC. Bara detaljer återstår innan kontraktet med Torbjörn Nilssons efterträdare är helt klart.

Enligt GT:s källor kommer Rehn att presenteras i slutet av den här veckan.

– Av hänsyn till berörda parter kan jag i det här läget varken bekräfta eller dementera något om vem som blir vår nye tränare, säger GFC:s ordförande Peter Bronsman.

Det var på måndagen som GT avslöjade att Torbjörn Nilsson lämnar uppdraget som huvudtränare för GFC efter den här säsongen, trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt.

– Jag har känt hur energin bara runnit av mig, sa Nilsson. Jag tar det fulla ansvaret för årets resultat och känner att jag inte kan utveckla laget mer. Det är bättre att någon ny tar över.

Nilsson fattade sitt beslut att lämna GFC redan för tre veckor sedan, ett par dagar senare informerade han klubbledningen, som bad honom att hålla tyst om sitt beslut och ge dem arbetsro och tid att finna en lämplig efterträdare.

Han tar över

I spekulationerna har åtskilliga namn nämnts som potentiella efterträdare till Torbjörn Nilsson. Bland dem nuvarande assisterande tränaren Jane Törnqvist, Kristianstads tränare Elisabet-Gunnarsdottir, den sparkade Öis-tränaren och före detta Jitex-tränaren Hans Prytz och Häckens u-tränare Christian Andersson, med en bakgrund i damallsvenska Linköping FC.

Ett par av dessa namn har också varit uppe till diskussion, men sorterats undan.

GT kan nu avslöja att det blir Stefan Rehn, i dag i Jitex, som blir ny tränare i Västsveriges främsta damfotbollsklubb. Rehn, som under säsongen ofta varit synligt på Göteborgs FC:s hemmamatcher, och GFC:s klubbledning filar nu på några mindre detaljer i kontraktet innan allt är helt klart.

"Lovat att inte säga något"

Enligt GT:s av varandra oberoende källor, är anledningen till hemlighetsmakeriet ett hänsynstagande gentemot Jitex, som ännu inte helt har säkrat nytt allsvenskt kontrakt. Därför har man valt att vänta med att offentliggöra tränarövergången mellan de två 031-lagen till helgen, efter den kommande och näst sista omgången i allsvenskan.

Jitex möter då avsågade jumbon Sunnanå och bör ha säker mark under fötterna efter den matchen.

Kopparbergs/Göteborg FC:s ordförande Peter Bronsman, för närvarande på affärsresa i Spanien, vill ännu inte bekräfta något tränarnamn.

– Av hänsyn till alla berörda parter har jag lovat att inte säga något, säger han. Men senast i slutet av den här veckan ska vi presentera Torbjörns efterträdare.

"Man vet aldrig"

Jitex ordförande Lars Classon säger till GT:

– Stefan Rehn har ett år kvar på kontraktet med oss?

 Men allt sådant går väl att lösa om pengarna är rätt?

– Man vet aldrig, men nu vi behöver vi lugn och ro. Vi måste säkra det allsvenska kontraktet och det är det enda som betyder något just nu.

Så när kontraktet är klart kan jag kontakta dig igen?

– Finns det något att säga då, är du välkommen att ringa.

GT har sökt Stefan Rehn för en kommentar. Han har dock inte varit anträffbar.