Håkan Hellström har värvats till division 5

Håkan Hellström.
Foto: Nils Jakobsson
Foto: Jan Wiriden
Foto: Robin Aron

De ville ha honom, och de kunde få honom så lätt.

Division fem-laget FC Linné har i skymundan stått för en av Fotbolls-Sveriges mest spektakulära värvningar: popstjärnan Håkan Hellström.

– Han är som vilken spelare som helst, säger forwarden Jesper Strand.

Håkan Hellströms fotbollsintresse är ingen nyhet. Göteborgssonen är en passionerad Gais-supporter och deltog 2013 i en gala som anordnades för att ge understöd åt föreningens kaosartade ekonomi.

– Jag spelade med Gais till jag var 15 år, och jag var bollkalle på matcherna, sa Hellström då. 

Men nationaltrubadurens klubbhjärta verkar ha plats för två. Hellström har nämligen börjat spela för division fem-klubben FC Linné.

"Valt att hålla en låg profil"

Nyheten rapporterades först av musikmagasinet Gaffa – och Linné-forwarden Jesper Strand bekräftar värvningen när GT ringer upp.

– Jag har snackat med Håkan själv om detta. Han vill hålla låg profil med det här, inte göra en stor grej av det. Och vi respekterar honom. Men jag kan bekräfta att han spelar med vårt lag.

Det kanske blir svårt att hålla låg profil när det här kommer ut? 

– Jo, det är klart och det förstår Håkan med. Men vi känner ändå att han har valt att inte göra en sak av det, och då ska vi inte lägga mer ved i elden.

Hellström finns mycket riktigt med på truppförteckningen på FC Linnés hemsida. Han står listad som back och har hunnit representera laget i två matcher.

"En vanlig gubbe i laget"

Hans senaste framträdande var i 0-2-förlusten mot Mölnlycke på Mölnlycke IP den 2 april.

– Han är en vanlig gubbe i laget. Så är det bara. Han är som vilken annan spelare som helst. Det finns andra spelare i laget som jag värderar högre, som har kommit från högre divisioner. Det är fotbollen vi är där för. Vi är inte där för att skapa några rubriker. Vi har killar som har spelat i Utsiktens BK, ni borde skriva om dem i stället, säger Strand.

Era motståndare måste ju känna igen honom? 

– Ja, men samtidigt så tänker man inte så mycket när man spelar. Visst, klart att folk märker, och efter matcher har man sett att folk har varit framme. Men inte mer än så.

Kan du säga nåt om hur han är som spelare eller vill han hålla låg profil kring det också? 

– Ja, det vill han faktiskt. Det håller jag faktiskt på.

FC Linnés nästa match spelas på lördag 14.45, borta mot Styrsö BK.