Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Håkan Ericson kan
ta över BK Häcken

Foto: Johanna Lundberg
Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Patric Söderström/Tt / TT NYHETSBYRÅN

BK Häcken jagar ny tränare till nästa säsong.

GT kan avslöja att klubben varit i kontakt med U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson, 56.

– Du får ingen kommentar om det, säger han.

Efter åtta säsonger tackar Peter Gerhardsson för sig och lämnar Hisingsklubben i höst. BK Häcken har redan dragit i gång rekryteringsprocessen och en rad etablerade namn finns med på önskelistan. Fotbolltransfers skriver att klubben visat intresse för Andreas Alm och Roger Sandberg. Jnytt uppger att Jönköpings Södras tränare Jimmy Thelin kan vara aktuell.

– Oavsett vem som finns med på vår lista så kommer jag inte att prata om det. I december får du reda på vem det blir. Då står det på vår hemsida, säger sportchefen Sonny Karlsson.

"Spelar ingen roll"

Enligt GT:s väl insatta källor har BK Häcken varit i kontakt med Håkan Ericson gällande tränarjobbet.

– Det spelar ingen roll om du vet det eller inte. Jag säger ingenting, fortsätter Sonny Karlsson.

Ericson har gjort dundersuccé med U21-landslaget. Förra sommaren ledde han Sverige till ett sensationellt EM-guld. Kontraktet med förbundet löper över U21-EM i Polen nästa sommar. Hans nästa uppdrag kan bli ett klubblag.

– Det är en möjlighet som finns, helt klart. Man vet aldrig vad som händer i det här yrket och jag stänger inga dörrar, säger Håkan Ericson.

"Bra för försörjningen"

Men när det gäller kontakterna med BK Häcken är det locket på.

– Jag har inga kommentarer om eventuella förfrågningar, av respekt för alla inblandade. Men generellt sett verkar det finnas intresse och det är roligt. Det innebär väl att man gjort något bra och det är bra för försörjningens skull, säger Håkan Ericson.