Elfsborg firar. Foto: C MoreElfsborg firar. Foto: C More
Elfsborg firar. Foto: C More
Haglund dansar. Foto: C MoreHaglund dansar. Foto: C More
Haglund dansar. Foto: C More

Haglunds glädjedans när Elfsborg segrade

Publicerad

Efter två raka förluster i bagaget vann Elfsborg med 3-0 över Örebro.

Och ingen var gladare än tränaren Magnus Haglund efter det.

Efter 2-0-målet bjöd han på en dansuppvisning längs sidlinjen.

Elfsborg inledde allsvenskan på allra bästa sätt genom att slå Kalmar FF med hela 5-1 på bortaplan.

Men efter det gick det tyngre för Boråslaget. De förlorade hemmapremiären mot AIK med 1-2 och föll sedan tungt med 0-3 mot Djurgården.

Så inför hemmamatchen mot Örebro kastade tränaren Magnus Haglund om i truppen och gav anfallaren Victor Prodell chansen från start.

Haglund dansade loss

Det gav effekt direkt.

Prodell öppnade målskyttet för Elfsborg redan efter 11 minuters spel, framspelad av Simon Lundevall.

I den andra halvleken kunde den ovana målskytten Joakim Nilsson trycka in 2-0 på en retur, då fick Magnus Haglund ett litet glädjefnatt och dansade på sidlinjen.

I den sista minuten kunde Simon Lundevall fastställa slutresultatet till 3-0 från straffpunkten.

Den tunga starten verkar dock ha påverkat publikintresset i Borås. Det var endast 4773 personer på läktaren, den sämsta publiksiffran någonsin på Borås arena.

"Taktiskt fel av mig"

Örebrotränaren Alexander Axén var besviken både på sig själv och sina spelare.

– Vi gör det svårt och försöker chippa i stället för bredsidor, så det är jag lite besviken på. För vi rycker upp oss i andra halvlek. Sen är det taktiskt fel av mig att inte spela 4-5-1 från början, det skulle vi ha gjort, säger han till C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag