Haglund om galna ryktet: "Tänker jag inte svara på"

Magnus Haglund är mellan jobb.
Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

IFK Göteborg söker ny tränare – och Elfsborgsprofilen Magnus Haglund, 44, letar ny klubb. 

Tänk om... 

– Jag tänker inte svara på det, säger Haglund om helgens galna rykte. 

IFK Göteborg och Elfsborg gör ett uselt år och både klubbarna har bytt tränare mitt under säsongen. Blåvitt sparkade Jörgen Lennartsson i juli och i slutet av september, dagen efter 6-0-förlusten mot Malmö FF, lämnade Magnus Haglund Elfsborg

Men han poängterar att det var hans beslut. 

–  Jag fick inte sparken utan klev av på eget bevåg. Då tyckte jag att jag hade gett allt under en längre period. Men lagets prestation och resultat var varken vad jag eller klubben ville. Sedan hade vi säkert brutit samarbetet ändå, men jag initierade det och var styrande i beslutet, säger Magnus Haglund. 

Haglund: "Värderar det just nu" 

Han berättar att han lägger mycket tid på familjen och funderar på nästa steg. Det finns konkret intresse. 

– Jag värderar det just nu, men har inte bestämt mig. Tar jag det så blir det jobb ganska snart, gör jag inte det får man kanske lugna sig lite till. Det beror på vad som kommer på bordet. Det är lite där vi är nu och det handlar om vilka som kan erbjuda den bästa totallösningen. Man får vara lite öppen. 

Samtidigt letar IFK Göteborg efter en ny huvudtränare till nästa säsong. I helgen blossade det upp ett rykte i sociala medier som placerade just Haglund i Blåvitt. En lösning som minst sagt hade rört upp känslor i supporterkretsar. 

Har du pratat med Blåvitts sportchef Mats Gren? 

– Jag tänker inte svara på frågor om enskilda sportchefer eller klubbar med respekt för alla. Det kommer jag inte gå in på. 

Skulle du vara intresserad av att träna IFK Göteborg? 

– Samma svar där, jag går inte in på det. Men det är helt i sin ordning att du ställer de frågorna, säger Magnus Haglund.

GT har sökt Mats Gren för en kommentar.