Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken-stjärnan dras med problem - kan missa försäsong

Paulinho.Foto: (C) Pelle T Nilsson / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES STELLA PICTURE
Paulinho.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Paulinhos knä spökar fortfarande. Nu riskerar anfallaren att missa alla försäsongsmatcher 2017.

– Rehaben måste gå några steg framåt innan vi pratar om fotboll, säger klubbens sjukgymnast Patrik Ghazarian till Fotbollskanalen.

Paulinho hade en tung säsong i Allsvenskan under 2016. Anfallaren sprutade in hela nio allsvenska mål för BK Häcken men vid sidan av planen drogs anfallaren med stora knäproblem.

Det hela började med att brassen genomförde en knäoperation i mitten på april. Paulinho tog sig snabbt tillbaka efter den men redan i augusti tvingades han lägga sig på operationsbordet igen för ett nytt ingrepp.

Totalt blev det bara elva framträdanden i allsvenskan för Häcken. Trots den långa frånvaron är han ännu inte kvitt knäproblemen.

Paulinho fokuserar just nu på rehabiliteringsträning efter att ha haft brosk i knät - och det kommer nog dröja ett par månader till innan han kan börja tänka på fotboll igen.

"Rehaben måste gå framåt innan vi pratar fotboll"

BK Häcken siktar på att skynda långsamt och ha Paulinho tillbaka lagom till den allsvenska premiären i april

– Det är möjligt att han kan vara tillbaka tidigare, men vi tänker inte springa i väg med det här, säger sportchef Sonny Karlsson till Fotbollskanalen.

– Han fick ett bakslag förra gången han körde i gång. Han har inga symptom nu, men det kan ställa till det för honom ändå. Nu ska han bygga upp styrkan i knäet. Det blir rehab fram till februari.

Sjukgymnasten Patrik Ghazarian berättar mer om problemen.

– Det är broskskadan som vi är noggranna med. Det är svårt att säga någon tid än. Allt handlar om hur hans knä reagerar, så jag kan inte säga någon prognos än. Rehaben måste gå några steg framåt innan vi pratar om fotboll, säger han till Fotbollskanalen.