Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häcken-spelaren om sitt röda kort: "Rätt"

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Med tio minuter kvar satte Jasmin Sudic sina lagkamrater i knipa.

Men Häcken klarade sig – trots en man mindre på plan.

– Det var de längsta tio minuterna i mitt liv, säger Sudic.

När Häcken tappade bollen i ett uppspel hamnade mittbacken Jasmin Sudic i en svår situation. Han löste den genom att fälla Viktor Claesson – och dra på sig sitt andra gula kort.

Häcken fick därmed avsluta matchen med tio spelare.

– Jag tycker egentligen att vi kan ta en frispark i situationen innan, i stället för att få en kontring mot oss. Men sedan är det som det är. Claesson får bollen och jag fäller honom. Det är inget snack, det är gult på det, säger Sudic.

"Jag tar hellre ett rött än..."

Trots att han bröt mot reglerna tycker Häckens mittback att han fattade rätt beslut.

– Med facit i hand var det helt rätt. Jag tar hellre ett rött än att de får göra 1-1, men jag kan tycka att det första gula är lite tveksamt, säger Sudic.

 

Fast det vet du väl om att du har i den andra situationen?

– Självklart! Men jag måste ändå ta det i det läget. Det är tio minuter kvar och de får inte göra 1-1. Jag hann inte tänka, men med facit i hand blev det ändå rätt.

I slutet av matchen reducerade Elfsborg till 2-1 – och under några minuter tvingades Sudic se på hur hans lagkamrater försvarade en bräcklig ledning.

– Då började det pirra igen. Men vi redde ut det och det känns väldigt bra nu, säger Sudic.