Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gustav Engvall, 20, lämnar IFK Göteborg

Gustav Engvall lämnar Blåvitt för Bristol City, enligt GT:s uppgifter.Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN
"Det här är bra för alla parter", säger Blåvitts sportchef Mats Gren om Engvalls flytt.Foto: Johan Valkonen
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
<p>IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.</p>Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Gustav Engvall, 20, lämnar IFK Göteborg för Bristol City.

GT kan avslöja att Blåvitt och Championship-klubben är överens om en övergång. Engvall befinner sig i dag i England för att skriva på kontraktet.

– Det här är bra för alla parter, säger Blåvitts sportchef Mats Gren.

Junelind om affären: "Jackpott, Blåvitt!"

Att IFK Göteborg efter Europa League-uttåget skulle få in ett bud värt namnet på Gustav Engvall tedde sig inte troligt. Det har varit tyst runt Engvall den senaste tiden och Blåvitt-anfallaren har inte heller kunnat stärka sina aktier på fotbollsplanen på grund av sin skada.

Samtidigt började tiden ticka ut; transferfönstret stänger i natt, och här var det snabba ryck. När Bristol City i går sålde sin målkung Jonathan Kodjia till Aston Villa för motsvarande 160 miljoner svenska kronor var de i behov av en ersättare. Valet föll alltså på den svenske U21-anfallaren Gustav Engvall.

För ekonomiskt pressade IFK Göteborg innebär det jackpott och för Bristol City likaså. Championship-klubben får en spännande anfallare för en – i deras ögon – hygglig summa.

I morgon är sista dagen som transferfönstret håller öppet – och just nu är IFK Göteborg på väg att slutföra en stor affär som kan rädda klubbens bokslut för 2016.

Redan i söndags skrev Fotbollskanalen att ett lag från Championship ville köpa loss Blåvittanfallaren. Och enligt GT:s uppgifter är Gustav Engvall, 20, nu i England för att skriva på för Bristol City.

Klubbarna är överens om en övergång och affären väntas offentliggöras i morgon.

– Jag fick ett bud i söndags klockan 14.30 och nu är vi överens, bekräftar IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

GT har tidigare skrivit att prislappen på U21-landslagsmannen, som har kontrakt med IFK Göteborg till och med 2017, legat på omkring 15 miljoner kronor. En försäljning är mer än välkommen för Blåvitts ansträngda ekonomi.

– Det här är bra för alla parter. Affären har gått snabbt, snabbt, snabbt. Och för oss är det väldigt bra – inget snack om det. Vi är väldigt nöjda, säger Mats Gren utan att vilja gå in på några summor.

Tillbaka från skada

Engvall har varit skadad och inte kunnat spela IFK Göteborgs senaste matcher. Därmed trodde nog många IFK-supportrar att han skulle bli kvar i klubben.

– Det kom väldigt överraskande för jag har inte haft någon kontakt med Bristol City förut. Vi har inte fått något annat konkret bud på Gustav.

Nu uppges han dock vara tillbaka. Engvall är uttagen till U21-landslagets EM-kval mot Kroatien på torsdag och mot Spanien nästa måndag.

"England är intressant"

Gustav Engvall har spåtts en lysande framtid och ses som en av Sveriges stora anfallstalanger.

– Jag visste att det skulle bli svårt för oss att förlänga med Gustav, och vi hade fått mindre för honom ju längre tiden hade gått, konstaterar Mats Gren som ser England som ett spännande steg för forwardslöftet.

– England är intressant för varje spelare. Det är svårt att gå direkt till Premier League så Championship är ett bra steg. Jag tror att Gustav är väldigt nöjd med det här.

"Finns inga fler bud"

Är det färdigt med affärer i det här transferfönstret?

– Ja, nu ska det vara stängt. Nu ska vi inte bli av med någon mer och det finns inga bud.

Engvalls nya klubb Bristol City har inlett säsongen med tre segrar och två förluster. Klubben meddelar i dag att man säljer sin målspruta Jonathan Kodjia till Aston Villa för enorma 160 miljoner kronor – försäljningsrekord för klubben.

GT har utan framgång sökt agenten Per Jonsson och Gustav Engvall för en kommentar. Engvalls mobiltelefon kopplas till en engelsk telefonsvarare.

 

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.