Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gustav Engvall: "Det finns en sanning i det"

Gustav Engvall.
Foto: ROGAN THOMSON/JMP/REX/SHUTTERSTOCK
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/GÖTEBORG. Gustav Engvall, 20, är klar för Djurgården.

Hans förra klubb IFK Göteborg fanns aldrig med i bilden.

Nu talar Engvall ut om tvisten med Blåvitt och vad han känner för klubben i dag:

– Det finns en sanning i det. Men folk tänker att jag inte väljer Blåvitt för en ekonomisk tvist – så är det verkligen inte, säger Engvall.

Djurgården har förstärkt truppen med den förre IFK Göteborg-spelaren Gustav Engvall som ansluter från Bristol City. Det har varit en omtalad transfersoppa som nu nått sitt slut.

Att Engvalls val föll på Dif och inte Blåvitt – klubben han anlände till som 16-åring och spenderade fyra år i – väckte förstås frågor.

GT kunde i förra veckan avslöja nya detaljer i den tvist mellan Engvall och IFK Göteborg som uppdagades tidigare i vintras. Det har gått så långt att advokater har kopplats och GT erfar att Engvall har varit mycket besviken över hanteringen.

Tvisten grundar sig i att den 20-årige anfallaren anser sig ha rätt till delar av övergångssumman när han såldes till Bristol. Parterna är inte överens om storleken på hans andel och enligt GT:s uppgifter känner sig Engvall lurad på ungefär 500 000 kronor.


LÄS ÄVEN: Därför är Blåvitt och Engvall i tvist

"Finns inte mycket att säga om tvisten"

Nu berättar huvudpersonen själv om turerna kring Blåvitt, den ekonomiska tvisten och reaktionen från supportrarna som han stött på under tiden.

Han säger att IFK aldrig fanns med i bilden när han bestämde sig för att återvända till Sverige.

– Nej, IFK Göteborg har jag inte hört något från. Egentligen finns det inte så mycket att säga om tvisten. Jag har människor runtom mig som sköter det där. Jag fokuserar egentligen bara på fotbollen. Sedan har jag lite koll på det så klart, säger han och fortsätter:

– Men folk tänker att jag inte väljer Blåvitt för en ekonomisk tvist – så är det verkligen inte. Det är inte det som gör att jag inte väljer Blåvitt - det finns andra detaljer som jag inte vill gå in på av respekt för andra. Det är där det stannar, säger Engvall.


LÄS ÄVEN: Blåvitt om Engvall: "Var nödvändigt"

Engvall: "Finns sanning i det"

Men handlar det om en tvist? Finns det en sanning i det som skrivits?

– Det finns en sanning i det. Du får snacka med min agent Per Jonsson om det. Jag har inte så bra koll på det. De löser det åt mig.

När det skrivs sådana saker är det lätt att det uppstår två läger bland supportrarna. Har du stött på några reaktioner?

– Jag tycker att de flesta Blåvitt-supportrarna varit väldigt snälla, även efter skriverierna om tvisten. Det är väldigt många där som jag tycker är fantastiska supportrar och så finns det alltid personer som skriver eller säger något dumt.

– Men det finns alltid överallt, var du än kommer. Jag vill verkligen tacka Blåvitt för fyra fantastiska år.

Gustav Engvall gjorde sitt första träningspass med Djurgården på Bosön i dag.

Fanns det fler konkreta bud förutom Djurgården?

– Det var en del snack i början. Men ganska snabbt sa jag att det bara var Djurgården och sedan dess har det flutit på bra.