Allan Kuhn. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Allan Kuhn. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Guldtränaren i möte med superettanklubb

Publicerad

GÖTEBORG. Malmö FF:s Allan Kuhn, 49, kan vara på väg tillbaka till svensk fotboll.

Enligt GT:s uppgifter är den danske tränaren en av superettanklubben Örgrytes huvudkandidater till tränarjobbet.

– Jag kan inte kommentera det mer än att det är en bra tränare, säger Öis ordförande Joacim Nordh.

Öis – med ordföranden Joacim Nordh i spetsen – är på tränarjakt.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Efter att Marcus Lantz, 41, fått lämna Örgryte i slutet av augusti efter en tid av svaga resultat och påtryckningar från supportrar har klubbens sportsliga ledning varit på jakt efter en ny huvudtränare.

Tillsammans med akademichefen Niklas Allbäck och styrelsens fotbollsansvarige Jan-Erik Lien har Öis ordförande Joacim Nordh intervjuat fyra kandidater.

– Det är fyra starka kandidater och tanken är att vi kommer att gå vidare med två av dessa för någon form av final. Men vilka det är och när det kommer att bli har vi inte beslutat än, säger Nordh.

 

LÄS ÄVEN: Marcus Lantz om avskedet från Öis 

"Inte fatta för snabba beslut"

Vad är det ni tittar efter?

– Vi vill inte göra detta krångligare än det är. Vi vill ha en modern tränare och har en horisont med allsvenskan 2020 där akademin är en väldigt viktig ingrediens för oss. Sedan är det klart att vi har en kravprofil och ett antal kriterier om hur vi ser på fotboll och hur man ska vara.

– Personen i fråga är väldigt viktig. Det ska vara en person med energi och förmåga att leda ett lag, men det är ofta självklarheter i sådana här sammanhang. Det är viktigt att vi inte fattar för snabba beslut.

Öis målsättning är att ha klart med en ny tränare före september månads slut.

 

LÄS ÄVEN: "Pehrsson är inte bättre än vad Kuhn var" 

Allan Kuhn vann SM-guld med Malmö FF 2016.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

"En bra tränare"

Enligt vad GT erfar är en av de fyra kandidaterna som klubben har träffat Allan Kuhn, 49. 

Den uppmärksamma kunde under måndagskvällen se den danske tränaren på läktaren under IFK Göteborgs möte med Djurgården på Gamla Ullevi.

– Jag såg att de zoomade in honom med tv-kamerorna och har förstått att det spekuleras lite grann, men det hör till, säger Joacim Nordh som däremot inte vill uttala sig om uppgifterna som kopplar samman Kuhn med Öis.

– Nej, jag kan inte kommentera det mer än att det är en bra tränare.

Allan Kuhn, som inte har haft något tränaruppdrag sedan han fick sparken av Malmö FF efter SM-guldet 2016, har ett förflutet i just Örgryte. Öis är i själva verket den enda svenska klubb som Kuhn representerat som spelare (1997-2000) under sin karriär.

 

Allan Kuhn

Ålder: 49 år.

Född: Bornholm, Danmark.

Klubbar som spelare: Rönne IK, Lyngby BK, B 1903, Örgryte IS, Hvidovre IF.

Klubbar som tränare: FC Bornholm, Ålborg BK, FC Midtjylland, Randers FC, Mamö FF.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag