Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhoppet lever för Frölunda efter drama

Foto: Robert Granström/Tt / TT NYHETSBYRÅN

Guldhoppet lever för Frölunda.

De regerade mästarna hade kniven mot strupen inför den sjätte matchen i kvartsfinalserien mot Skellefteå.

Men Frölunda visade prov på tävlingsnerver och sköt matchen till en sjunde avgörande duell.

– Man får aldrig sluta tro, säger matchhjälten Nicklas Lasu.

Skellefteå hade avgörandet i egna händer men lyckades inte förvalta sin fördel. Frölunda vann och lyckades hålla liv i kvartsfinalserien. Bortalaget tog samtidigt död på Skellefteås ruggiga hemmafacit.

Västerbottningarna behövde bara en seger för att få spela i SHL:s semifinalspel men det var Frölunda som började bäst. Bortalaget började bäst och utnyttjade matchens första powerplay på bästa möjliga vis när den unge Victor Olofssons slagskott letade sig hela vägen in till 1-0.

Bjöds på fysiskt spel matchen igenom

Fjolårets finalister som bjudit på tufft spel i varje möte levde upp till de fysiska förväntningarna med många hårda dueller.

– Fysiskt spel är ju mitt spel, jag måste göra det som hjälper laget mest. Målen kommer om man gör de andra sakerna, kommenterade Frölundas Sean Bergenheim matchbilen för C More.

Sent avgörande

Med enstaka minuten kvar på den första perioden gjorde Pär Lindholm mål efter en vacker framspelning av Joakim Lindström.

Skellefteå styrde matchen under stora perioder men i slutet på den tredje perioden kunde Frölunda långsamt ta över kommandot. Matchen skulle precis som hela serien vara spännande hela vägen in i slutet.

Märkligt mål avgjorde matchen

Matchen gick till förlängning och där kunde Frölunda punktera matchen efter ett mycket märkligt mål. Nicklas Lasu försöker passa, men spelar helt fel, men pucken går via en liggande klubba på isen, och styrs in i mål.

– Jag har tränat rätt hårt på den, skrattar Nicklas Lasu i C Mores sändningar.

– Det är tillfälligheter som avgör. Jag ser inte klubban och missar skottet helt och hållet. Det är skönt att vi hade turen på vår sida. Man får aldrig sluta tro, avslutar matchhjälten Nicklas Lasu.

Det blir alltså en sjunde och direkt avgörande kvartsfinal mellan fjolårets finalister i Göteborg.

– Det är surt att torska, särskilt på det här sättet. Men vi får gilla det här och ta det i den sjunde matchen och minimera våra misstag, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare till C More.