David Boo Wiklander. Foto: Josefine Loftenius

David Boo Wiklander.

 Foto: Josefine Loftenius

Guldhjältens val: Öis – eller pengarna

Publicerad

David Boo Wiklander, 31, kommer att lämna IFK Norrköping.

Guldbacken har kopplats ihop med Öis – men ett annat alternativ är att sluta med fotbollen.

För att i stället ägna sig åt finansrådgivning.

David Boo Wiklander gjorde 23 allsvenska matcher för svenska mästaren IFK Norrköping den gångna säsongen.

Men han erbjöds inget nytt kontrakt i Peking.

Under tiden i Östergötland har den Qviding-fostrade 31-åringen jobbat halvtid som kapitalrådgivare – och framöver kan fotbollsskorna offras helt för skrivbordet.

– Jag har jobbat på SEB i Norrköping under tiden här, och har ganska länge varit öppen för att sluta med fotboll på grund av det. Men det är mycket alternativ att fundera på nu, både arbets- och fotbollsmässigt, säger Boo Wiklander som inte kan svara på vilket yrke han kommer att ha framöver.

– Jag har fortfarande inte tagit något beslut, och grunden i det hela är att jag har fru, dotter och ytterligare ett barn på väg i februari. Så jag vill inte hasta fram något.

För diskussioner med Öis

GT berättade i början av månaden att Öis ska vara intresserade av mittbacken, och samtal pågår fortsatt.

– Där för vi diskussioner, men inget är klart, säger Öis klubbdirektör Pierre Edström.

Mittbacken ser också en möjlighet till en fortsättning på fotbollskarriären i Göteborg – men har inte bråttom till ett beslut.

– Det är svårt att gradera hur nära det är. Men vi har haft en dialog, säger han.

– Man kan i stort sett bli klar för en ny klubb dagen innan premiär, det är inte för sent innan dess. Jag känner ingen stress, samtidigt kan det gå fort om någonting känns rätt. Men jag har inte kommit närmare någon underskrift.

Lockande att sluta som mästare

Efter höstens SM-guld kom en nytändning – men att sluta som mästare kändes också som ett lockande alternativ.

– Självklart var det fantastiskt kul att vinna guld, inte minst med tanke på att jag var med och spelade upp Norrköping från superettan. Det är givetvis härligt att känna att man håller mästarklass. Samtidigt finns det en öppning för att sluta på topp.

Lockar det att hjälpa Öis uppåt?

– Det hade varit en drivkraft. Öis är i en liknande situation som IFK Norrköping var i. Jag har dessutom gjort en liknande resa med Qviding, så det är klart att jag är bekant med situationen att spela upp klubbar. Det kan vara min specialitet.

Tim Öberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag