Foto: Ludvig ThunmanFoto: Ludvig Thunman
 Foto: Ludvig Thunman
Foto: Josefine LofteniusFoto: Josefine Loftenius
 Foto: Josefine Loftenius

Guldhjälten nobbar Öis: "Inte aktuellt"

Publicerad

Norrköpings guldhjälte David Boo Wiklander har länge setts som en drömvärvning för Öis.

Men nu berättar 31-åringen för GT att han nobbat superettanklubben.

– Öis är inte aktuellt, säger mittbacken.

Öis har varit på jakt efter David Boo Wiklander i månader. Men drömvärvningen ser ut att gå upp i rök.

– Vi har inte kommit någon längre vart i kontakten. Vi har bara pratat lite. Jag skulle inte säga att Öis är aktuellt, säger Boo Wiklander.

Han kommer ta ett beslut om sin framtid under februari.

– Jag har sagt att jag ska göra det i månadsslutet under några månader nu. Men sen har det dykt upp andra alternativ, samtidigt som man skrivit av några grejer. Det präglar denna tid på året. Jag måste bestämma mig i slutet av den här månaden.

Nobbat flera klubbar

Den rutinerade försvararen har tackat nej till både svenska och utländska klubbar.

– Jag har valt att inte kommentera det mer än så. Det som är av nyhetsvärde är den klubb jag tar mig an, inte de som svischat förbi på vägen fram till valet.

Öis är avskrivet - men inte allsvenska nykomlingen Jönköpings Södra.

– Det är inget som är klart. Min agent Stefan Pettersson och klubben har bollat lite. Så länge de inte värvar in en annan spelare är det inte avskrivet.

Andra barnet på ingång

Var han hamnar beror mycket på David Boo Wiklanders familjesituation.

– 26 februari väntas vårt andra barn anlända. Förhoppningsvis vet vi vad jag ska göra då. Familjen går i väntans tider kan man säga.

Han har tidigare flaggat för att sluta fotbollskarriären på topp - med ett SM-guld - för att i stället jobba med finansrådgivning. Nu lutar det åt en fortsättning. Men inget är spikat.

– Beslutet om att fortsätta är förenat med hur mitt val blir i slutändan, säger Boo Wiklander.

Eric Nilsson
Eric Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag