Frölunda är favorit till SM-guldet i ishockey. Foto: JONAS LJUNGDAHL/BILDBYRÅNFrölunda är favorit till SM-guldet i ishockey. Foto: JONAS LJUNGDAHL/BILDBYRÅN
Frölunda är favorit till SM-guldet i ishockey. Foto: JONAS LJUNGDAHL/BILDBYRÅN
GT:s hockeyreporter Oskar Lindwall. Foto: HENRIK JANSSONGT:s hockeyreporter Oskar Lindwall. Foto: HENRIK JANSSON
GT:s hockeyreporter Oskar Lindwall. Foto: HENRIK JANSSON

GT:s satsning inför Frölundas säsong

Publicerad

Det är hockeyfeber i Göteborg inför helgens SHL-premiär. 

GT storsatsar på bevakningen av Frölunda och reportern Oskar Lindwall, 25, kommer specialbevaka laget hela säsongen.

I morgon, torsdag, får du dessutom en 32-sidig tidning om Frölunda på köpet när du köper GT:s papperstidning. 

När SHL-tränarna röstade på upptaktsträffen inför säsongen höll de Frölunda som favorit till SM-guldet. Mästarna från säsongen 2015/2016 slogs ut i semifinal i våras men siktar på nytt SM-guld i år. 

Bevakningen av Frölunda har alltid varit viktig för GT och till årets säsong satsar vi ännu hårdare. 

Utöver den ordinarie bemanningen på sportredaktionen kommer hockeyreportern Oskar Lindwall bevaka allting kring Frölunda på webben, i papperstidningen och i tv-magasinet "Studio GT" med kommentarer och rörliga höjdpunkter från alla Frölundas matcher, tre gånger i veckan på GT.se. 

"Känns bra och spännande"

– Det känns väldigt bra och spännande att kunna knyta Oskar till vår hockeysatsning. Frölunda är och har sedan många år tillbaka varit en otroligt viktig del av GT och med Oskar i laget hoppas vi kunna utveckla vår bevakning av klubben, säger Hector Junelind, sportansvarig på GT.

Hector Junelind, sportansvarig på GT.Foto: HENRIK JANSSON

– Det finns ett oerhört stort intresse för Frölunda bland våra läsare. Det känns otroligt bra att Oskar Lindwall nu stärker vår hockeybevakning i alla kanaler, säger GT:s chefredaktör Sofia Dahlström.

Sofia Dahlström, chefredaktör på GT.Foto: HENRIK JANSSON

Extra tidning om Frölunda på köpet

Oskar Lindwall, 25, är ursprungligen från Karlstad och har förutom att jobba som sport- och nyhetsreporter på GT även jobbat med att bevaka ishockey för Värmlands Folkblad.

– Min ambition är att läsarna ska få en så bra inblick i Frölunda som möjligt. Förutom matchrapportering och det som rör spelet vill jag också kunna erbjuda berättelser om spelarna och ett gediget nyhetsarbete. Hockeyn har varit en stor passion hela mitt liv. Först genom att själv ha varit i aktiv i tolv år, för att senare skriva om det i mitt yrke. Därför känns det nästan overkligt att få kombinera intresse med arbete i en så här stor omfattning, säger Oskar Lindwall och tillägger: 

– Jag ser gärna att läsare kommer med både feedback och tips om vad de vill läsa om. Det kan man med fördel göra via sociala medier eller genom att mejla, säger han.

Frölunda och lagkapten Joel Lundqvist firade SM-guld på Götaplatsen våren 2016.Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Som en del i GT:s satsning på Frölunda får du med GT:s papperstidning dessutom en extra tidning om Frölunda på 32 sidor på köpet med GT på torsdagen.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda en fullmatad bilaga om Frölunda nu när SHL-säsongen bara är några dagar bort. Det finns ett oerhört stort intresse för hockey bland våra läsare, det märker vi gång på gång, och nu växlar vi på GT upp, säger Hector Junelind.

 

Följ Oskar Lindwall på Twitter för de senaste uppdateringarna om Frölunda! 

Relaterade ämnen
Andreas Andersson
Andreas Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag