Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GT-sporten värvar Wulcan: "Är taggad"

<p>Markus Wulcan börjar på GT-sporten i början av augusti.</p>Foto: Anders Deros

Snart silly season-tider i fotbollsvärlden – då värvar GT-sporten.

I augusti förstärker Markus Wulcan, 35, redaktionen.

– Jag är enormt taggad. Vi ska köra så det ryker, säger nyförvärvet.

Markus Wulcan är en välkänd sportreporter som länge jobbat för Aftonbladet i Göteborg.

Nu lämnar han – och är klar för GT.

– Jag är enormt taggad. Jag har varit på Aftonbladet i nästan elva år nu och känner att det är dags för en ny utmaning. Nu får jag jobba med det som är roligast av allt, de stora lagen i Göteborg, säger Markus Wulcan.

Wulcan har gjort sig känd som en frenetisk nyhetsjägare som inte ger sig i första taget.

Jagade "Mister X"

Som i vintras, när han mer eller mindre bosatte sig utanför Kamratgården för att kunna avslöja vem "Mister X", Blåvitts potentiella nyförvärv, var.

– Ja, det var en liten grej som var rätt rolig och den jakten fick stor uppmärksamhet. Vi visste att Mats Gren (sportchefen) hade ett nyförvärv på gång och att det i praktiken var klart, men inte vem det var. Då vill man så klart vara först med nyheten, säger Wulcan och fortsätter:

– Så jag satte mig på Kamratgården ett gäng timmar i stöten – och på några timmar hade jag fått 500 nya följare på Twitter. Supportrar kom och gav mig mat och en kille gav mig bilvårdsprodukter i present. Men Mats Gren lyckades inte ro det i land till slut.

Drömscoopet om Wernbloom

Vilket är drömscoopet på GT?

– Det roligaste är ju att avslöja spelarövergångar. Så ... att Blåvitt värvar hem Pontus Wernbloom.

Markus Wulcan tillträder sin nya tjänst på GT-sporten första augusti.

– Innan dess ser jag fram emot att ha lite ledigt, min första lediga sommar sedan jag var elva år. Sedan kör vi så att det ryker.

"Ser fram emot det"

GT:s chefredaktör Sofia Dahlström är mer än nöjd över värvningen.

– Det känns roligt och spännande att kunna välkomna Markus Wulcan till GT. Han är en erfaren sportprofil som tillsammans med vår redaktion kan utveckla vår sportjournalistik, säger hon.

GT:s sportchef Björn Lindsten:

– Markus är en väldigt gedigen sportreporter som genom åren haft en många nyheter vi hade velat vara först med själva. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med honom på GT.