Markus Wulcan kommer ursprungligen från Lysekil och hans favoritspelare är Diego Maradona och Robin Söder. Foto: JOHANNA LUNDBERG
Markus Wulcan kommer ursprungligen från Lysekil och hans favoritspelare är Diego Maradona och Robin Söder. Foto: JOHANNA LUNDBERG

Wulcan nominerad till Guldskölden

Publicerad

GT:s reporter Markus Wulcan är finalist i den prestigefyllda omröstningen Guldskölden.

Tillsammans med fyra andra nominerade gör han upp om titeln som Sveriges bästa lokalsportsjournalist.

– Jag är glad och lite stolt, säger Markus Wulcan.

Som ensam reporter från Göteborgsområdet blev GT:s sportreporter Markus Wulcan framröstad av läsare och tittare till finalomgången av Guldskölden. Tävlingen arrangeras av sajten Svenskafans, och är en årlig omröstning om vilka sportreportrar som varit duktigast.

– Det är kul att läsarna och tittarna uppskattar hårt jobb. Det hade så klart varit väldigt roligt att gå hela vägen, men jag är glad att vara en av kandidaterna. Jag är i fint sällskap, säger Wulcan.

 

Läs Wulcans krönikor här.

Hårt jobb ligger bakom

Han tror själv att hårt arbete är den viktigaste ingrediensen för en duktig reporter, men också att det är viktigt att inte ducka för de mer obekväma frågorna.

– Jag har jobbat med detta både länge och hårt. Och jag tror att läsarna uppskattar att man också skriver saker som inte är så positivt. Supportrar har rätt att få veta vad som händer bakom kulisserna, även om det är obekvämt för klubbledningen, säger Wulcan.

 

Om du vill rösta på Markus i finalen, så går det att göra här fram till 30 maj.

Hyllas av chefredaktören

Också GT:s chefredaktör Sofia Dahlström är stolt över sin medarbetare – och framhåller att sportbevakningen är en viktig del i den journalistik som företaget dagligen levererar till sina läsare och tittare.

– Det är otroligt roligt att Markus Wulcans hårda arbete nu uppmärksammas. Den lokala sportbevakningen är superviktig för oss här på GT och vi har under året vässat vår fotbollsbevakning och gör till exempel ett eget lokalt TV-program, Studio GT, där Markus är en av våra profiler, säger Sofia Dahlström.

 

De nominerade till årets lokalsportjournalist:

• Elena Lövholm (Mittmedia)

• Markus Wulcan (GT/Expressen)

• Ole Törner (Skånesport)

• Stisse Åberg (Arbetarbladet)

• Tomas Nilsson (HD)

 

Följ utvecklingen i GT:s app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag