Magnus Wislander. Foto: ANDREAS L ERIKSSONMagnus Wislander. Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Magnus Wislander.  Foto: ANDREAS L ERIKSSON
Linus Arnesson. Foto: BOBBO LAUHAGELinus Arnesson. Foto: BOBBO LAUHAGE
Linus Arnesson.  Foto: BOBBO LAUHAGE
Simon Örtelind och Olle Forsell Schefvert. Foto: BOBBO LAUHAGESimon Örtelind och Olle Forsell Schefvert. Foto: BOBBO LAUHAGE
Simon Örtelind och Olle Forsell Schefvert.  Foto: BOBBO LAUHAGE

Grinigt derby: "Det är töntigt"

Publicerad

Tajt och tufft i den första kvartsfinalen  –  tajt och tufft i den andra. 

Redbergslid leder med 2-0 i matcher och har ena benet i semifinal. 

– Härligt att det är lite grinigt, säger assisterande tränaren Magnus Wislander. 

– Det är töntigt, säger Sävehofs Olle Forsell Schefvert. 

Redbergslid vann det första mötet i Lisebergshallen med minsta möjliga marginal. Även returen mot Sävehof i Partille Arena blev en jämn historia – i alla fall ett tag. Sedan visade gästerna från Göteborg klassen och gick till pausvila med en fyramålsledning. 

– Vi gör några ryck och då blir det jobbigt för dem, säger Magnus Wislander. 

I andra halvlek seglade RIK ifrån och ledde ett tag med sex bollar innan Sävehof höjde sig och knappade in till ett tvåmålsunderläge. Men närmare än så kom man aldrig – och Redbergslid vann till slut med 29-23 på bortaplan. 

Två smällar i ansiktet 

– En riktigt, riktigt bra genomförd match av killarna. Bra försvars- och målvaktsspelet. ABC-handboll. Thulin gör några otroligt viktiga räddningar, säger Wislander. 

I andra halvlek var det rejält upprörda känslor efter flera tuffa smällar från båda lagen. 

– Det var väl helt rätt i slutet där. Deras spelare får en hand eller arm rätt upp i ansiktet, så den tvåan är helt rätt. Och sedan får väl han "Fagge" (Johan Fagerlund) reagera givetvis, det gör han med all rätt. Det är väl härligt att det är lite grinigt, det ska det vara i ett derby, så det är perfekt. Men det ska inte vara några dumma ord eller sådana saker, säger Wislander. 

Sävehofs Olle Forsell Schefvert tyckte att det blev väl grinigt och att hans lag fokuserade på fel saker. 

– Jag träffade Arnesson i ansiktet och sedan träffade deras vänsterkant ansiktet på Fagerlund. Då var det ju redan avgjort. Töntigt och onödigt av båda parter tycker jag. 

Sävehof ledde med 10-7 i första halvlek. Sedan hände något. 

"Gnäller i stället för att spela"

– Vi kollapsar ju helt. Några domslut går emot och vi gnäller på domaren i stället för att spela handboll. Dåligt av oss. Men bara att ta lärdom av det och försöka vinna på söndag, säger Olle Forsell Schefvert. 

RIK är alltså bara en enda seger ifrån från en semifinalplats. 

– Men om vi spelar handbromshandboll och tror att det löser sig är vi farligt ute. Jag hoppas inte att det blir några nerver. Killarna känns trygga i det vi håller på med, säger Magnus Wislander. 

Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag