AIK:s Björn Wesström och IFK:s Mats Gren.AIK:s Björn Wesström och IFK:s Mats Gren.
AIK:s Björn Wesström och IFK:s Mats Gren.
Angeredskillen Amin Affane vill hem till Göteborg. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNAngeredskillen Amin Affane vill hem till Göteborg. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Angeredskillen Amin Affane vill hem till Göteborg.  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Gren: "Det var ett lite konstigt uttalande"

Publicerad

IFK Göteborg vill knyta till sig Amin Affane utan övergångssumma. 

Något AIK:s sportchef Björn Wesström kallade "inte seriöst". 

– Det var ett lite konstigt uttalande, säger Blåvitts sportchef Mats Gren till Aftonbladet

GT har tidigare skrivit om AIK:s mittfältare Amin Affane som vill flytta hem till Göteborg, trots att han har ett år kvar på kontraktet. Och Blåvitt vill gärna ha den spelskicklige mittfältaren – gratis. Men AIK vill ha betalt för sin spelare och har inga planer på att släppa Affane utan övergångssumma. 

– Han har kontrakt med oss och det är det som gäller. Det är en duktig allsvensk spelare som har fått mycket speltid här. Vi blir inte ledsna om han stannar, sa AIK:s sportchef Björn Wesström nyligen. 

Och på frågan om vad han tycker om Blåvitts förfrågan svarade Wesström:
– Det är inte seriöst. De vill gärna ha honom men inte betala något. Det är inte logiskt att en etablerad spelare med kontrakt ska gå gratis inom allsvenskan. 

Gren: "Affane har rötterna här" 

För Aftonbladet bekräftar nu IFK Göteborgs sportchef Mats Gren att man vill locka till sig Amin Affane. 

– Vi är alltid intresserade av bra fotbollsspelare. Dessutom har Amin Affane rötterna i Göteborg. Vi söker mittfältare och där skulle han passa in. AIK har använt honom lite mer defensivt, jag vill framhålla hans offensiva kvaliteter, säger Gren till tidningen och betonar att han inte vill ge sig in i något "ordbråk med Björn Wesström". 

– Men det var lite konstigt uttalande att han sa så. Björn och jag hade inte ens pratat med varandra om Affane. Då är det väl bättre att han kontaktar mig först? I övrigt vill jag inte kommentera transfersummor, vad spelare är värda eller inte. 

IFK Göteborg har förstärkt defensiven och letar nu efter offensiva pjäser till nye tränaren Poya Asbaghis nybygge. 

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag