"Jag känner djup besvikelse," säger Dennis Andersson till GP. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån
"Jag känner djup besvikelse," säger Dennis Andersson till GP.  Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Gothia Cups direktör rasar mot nya planen

Publicerad

Stadsbyggnadskontoret presenterade i dag sina nya planer för en ombyggnad av Heden.

Något som får Gothia Cups generaldirektör att reagera.

– Det blir ingen Gothia Cup i Göteborg i framtiden med ett sådant Heden, säger Dennis Andersson till GP.

Tidigare under tisdagen lade stadsbyggnadskontoret fram ett inriktningsdokument till byggnadsnämnden, i vilket det finns planer för ett ombyggt Heden.

Enligt förslaget kommer det att finnas stora ytor för utövande av idrott som i dag, men ytterligare ytor för andra aktiviteter kommer också att frigöras genom att parkeringsplatser flyttas ner under jord. Också nya hus planeras på Heden – och det handlar bland annat om nya bostäder.

Nu reagerar Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson på planerna. Heden är ungdomsturneringens huvudsakliga spelplats – och turneringens högsta höns är inte nöjd.

– Jag är besviken över att den öppna dialogen politikerna pratat om inte har fungerat. Jag har inte hört något på säkert ett år och nu kommer det bara ett förslag. Detta är en fullständig överraskning, säger han till GP.

"Känner djup besvikelse"

Dennis Andersson utvecklar sin kritik till förslaget så här:

– Det handlar inte om fyra fotbollsplaner utan om den unika miljö Heden är. Tar man bort den unikiteten tar man bort fundamenten till varför Göteborg har världens största ungdomsturnering. Det är inte aktuellt att spela fotboll på bakgården till ett 30 våningar högt höghus. Jag känner djup besvikelse, säger han till GP.

Gothia Cup inte hotat

Enligt det förslag som stadsbyggnadskontoret lagt fram finns det dock ingen konflikt mellan de nya bebyggelserna och Gothia Cups närvaro på Heden.

"Heden ska fortsätta att vara en levande och öppen plats, men med möjlighet att utnyttjas bättre. Heden ska vara tillgänglig för alla, den ska vara en plats för idrott och kulturaktiviteter, och den ska vara bättre organiserad för att lättare kunna ta emot Gothia Cup och liknande arrangemang", står det i pressmeddelandet.

Alexander Piauger
Alexander Piauger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag