Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gothia Cups direktör rasar mot nya planen

"Jag känner djup besvikelse," säger Dennis Andersson till GP. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Stadsbyggnadskontoret presenterade i dag sina nya planer för en ombyggnad av Heden.

Något som får Gothia Cups generaldirektör att reagera.

– Det blir ingen Gothia Cup i Göteborg i framtiden med ett sådant Heden, säger Dennis Andersson till GP.

Tidigare under tisdagen lade stadsbyggnadskontoret fram ett inriktningsdokument till byggnadsnämnden, i vilket det finns planer för ett ombyggt Heden.

Enligt förslaget kommer det att finnas stora ytor för utövande av idrott som i dag, men ytterligare ytor för andra aktiviteter kommer också att frigöras genom att parkeringsplatser flyttas ner under jord. Också nya hus planeras på Heden – och det handlar bland annat om nya bostäder.

Nu reagerar Gothia Cups generalsekreterare Dennis Andersson på planerna. Heden är ungdomsturneringens huvudsakliga spelplats – och turneringens högsta höns är inte nöjd.

– Jag är besviken över att den öppna dialogen politikerna pratat om inte har fungerat. Jag har inte hört något på säkert ett år och nu kommer det bara ett förslag. Detta är en fullständig överraskning, säger han till GP.

"Känner djup besvikelse"

Dennis Andersson utvecklar sin kritik till förslaget så här:

– Det handlar inte om fyra fotbollsplaner utan om den unika miljö Heden är. Tar man bort den unikiteten tar man bort fundamenten till varför Göteborg har världens största ungdomsturnering. Det är inte aktuellt att spela fotboll på bakgården till ett 30 våningar högt höghus. Jag känner djup besvikelse, säger han till GP.

Gothia Cup inte hotat

Enligt det förslag som stadsbyggnadskontoret lagt fram finns det dock ingen konflikt mellan de nya bebyggelserna och Gothia Cups närvaro på Heden.

"Heden ska fortsätta att vara en levande och öppen plats, men med möjlighet att utnyttjas bättre. Heden ska vara tillgänglig för alla, den ska vara en plats för idrott och kulturaktiviteter, och den ska vara bättre organiserad för att lättare kunna ta emot Gothia Cup och liknande arrangemang", står det i pressmeddelandet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!