I år är löpare från 64 länder på plats, vilket innebär att 16 fler länder är representerade jämfört med förra året. Foto: Robin Aron
I år är löpare från 64 länder på plats, vilket innebär att 16 fler länder är representerade jämfört med förra året. Foto: Robin Aron

Göteborgsvarvet sätter rekord – igen

Publicerad

Intresset från utlandet för Göteborgsvarvet, världens största halvmaraton, ökar. Till årets lopp på lördag har 64 325 löpare anmälts sig, vilket är rekord.

I år är löpare från 64 länder på plats, vilket innebär att 16 fler länder är representerade jämfört med förra året.

"Vi märker, när vi är ute i världen, att intresset för Göteborgsvarvet är stort. Ju mer det uppmärksammas att Sverige har världens största halvmaraton desto fler blir nyfikna och vill komma hit och se varför", säger varvsgeneralen Bo Edsberger i ett pressmeddelande.

Räknas Göteborgsvarvet samtliga sju lopp in kommer över 83 000 att springa i veckan i Göteborg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag