35 000-gränsen i antalet anmälda till Göteborgsvarvet är redan passerad. I fjol anmälde sig sammanlagt 64 000 till loppet. Foto: Robin Aron

35 000-gränsen i antalet anmälda till Göteborgsvarvet är redan passerad. I fjol anmälde sig sammanlagt 64 000 till loppet.

 Foto: Robin Aron

Göteborgsvarvet: "Nu kan platserna ta slut"

Publicerad

GÖTEBORG. Drygt åtta månader kvar till Göteborgsvarvet.

Men redan nu är det hög tid att anmäla sig – för att säkra en plats i världens största halvmaraton.

– Vi passerade precis 35 000 anmälda, säger Mattias Grahn, marknadsansvarig på Göteborgsvarvet.

Över 1,2 miljoner löpare har sprungit Göteborgsvarvet sedan starten 1980.

Och intresset verkar knappast minska med åren.

I våras sprang 64 000 personer loppet – och redan nu har 35 000 anmält sig till nästa års upplaga.

– Det är bra. Det är motsvarande siffra som förra året och vi har mycket på gång, säger marknadsansvarige Mattias Grahn.

Loppet blir SM-klassat

37,5 procent av de anmälda är kvinnor – en siffra som de ansvariga för Göteborgsvarvet gärna ser ökar ännu mer.

– Vi vill att det ska vara så jämlikt som möjligt, det är något vi jobbar för, säger Grahn.

Från och med nästa år är det 21 kilometer långa loppet SM i halvmara – vilket innebär att den svenska eliten kommer att vara samlad i Göteborg.

Nytt för nästa år är också att den stora mässan som tidigare har anordnats i Friidrottens hus flyttar in till Svenska mässan.

"15 000 bara i september"

– Det gör att det kan vara fler besökare och ett bredare innehåll. Det ser vi mycket fram emot. Målsättningen med mässan är att den ska vara den nationella mötesplatsen för sport och hälsa.

Redan nu uppmanar Mattias Grahn alla som vill vara garanterade en plats i loppet att anmäla sig.

– Resten av platserna kan försvinna fort. Förra året anmälde sig 15 000 bara i september, säger han.

Göteborgsvarvet avgörs den 21 maj 2016. Anmälan hittar du här.

Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag