Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Göteborgsgirot får grönt ljus

Peder Fredricson kammade hem OS-silver.
Göteborgsgirot har fått grönt ljus av länsstyrelsen. OBS! Bilden är från tidigare år.
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN
”Det känns roligt att välkomna cyklisterna igen”, säger Albin Kummel, projektledare på Göteborgsgirot.
Foto: Göteborgsgirot / Göteborgsgirot

I fjol ställdes den in.

Nu har Göteborgsgirot fått grönt ljus av länsstyrelsen.

– Det känns roligt att välkomna cyklisterna igen, säger Albin Kummel, projektledare på Göteborgsgirot.

Evenemang efter evenemang ställdes in i fjol med anledning av pandemin.

I år har läget börjat ljusnat och regeringen har i princip släppt de flesta restriktionerna.

Det betyder att cykelloppet i Göteborg, Göteborgsgirot, har fått grönt ljus av länsstyrelsen att anordna tävlingen i slutet av augusti.

I fjol fick de ställa in.

– Det känns roligt och det känns som det var längesedan det hände någonting i Göteborg. Jag hoppas reaktionen är positiv och att deltagarna är glada till att man försöker göra saker igen, säger Albin Kummel, projektledare på Göteborgsgirot.

Bara motionslopp: ”Fått ställa in”

I år blir det dock ingen tävling utan endast motionslopp.

– Vi har fått ställa in tävlingsklasserna i år. Vi kände att vi måste fokusera. Det är lättare att arbeta med motionslopp, tävlingslopp kräver en större organisation att anordna, säger Albin Kummel.

Evenemanget anordnas 21-22 augusti och anmälningarna har rasat in.

– Det brinner i knutarna. Vi sitter med detaljerna kring genomförandet, det är full fart. Det är ett annorlunda år att arrangera i, men det är kul att kunna blicka framåt, säger Albin Kummel.

Får inte ha fler än 900 deltagare

Men Göteborgsgirot har fortfarande begränsningar som regeringen satt genom länsstyrelsen..

För att möta detta har Göteborgsgirot bland annat begränsat deltagarantalet till 900 per lopp. De också valt att sprida ut loppen samt starttiderna.

– I det läget vi ligger i i dag har vi en viss marginal till det. Det bygger på att vi inte får samla fler än 900 deltagare per lopp. Men vi har valt att sprida ut dem över olika starttider och lopp, säger Albin Kummel.

Hur många vågar ni hoppas på?

– Den ursprungliga idén var 900 deltagare per lopp. Sedan kanske vi inte når hela vägen, men nu har vi sålt cirka hälften av startplatserna och vi känner att intresset ökar. Men att bara kunna säga välkommen till cyklisterna gör att jag tycker att vi ska kännas oss nöjda. Det har varit en kort tid att dra i gång inför evenemanget.FLER NYHETER: Se när cykelstjärnan voltar

Matej Mohoric råkade ut för en svår krasch när han cyklade Giro d'Italias nionde etapp. Men efter ett tag kunde slovenen resa sig upp innan ambulansen kom.