Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Göteborgs FC utslaget – vrede över regeln

Marcus Lantz. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Rebecka Blomqvist imponerade mot Linköping. Foto: PER FRISKE / BILDBYRÅN

Oavgjort mot svenska mästarna räckte inte. 

Göteborg FC:s cupäventyr är över – laget föll på rankingregeln. 

– Det känns gammalmodigt, säger tränaren Marcus Lantz. 

GFC imponerade i första halvlek mot mästarlaget Linköping borta. Rebecka Blomqvist sprang ifrån sina försvarare och skickade in ledningsmålet vid bortre stolpen. 

– Sedan missade vi två frilägen. Det kunde ha stått 3-0 i paus. Vi är så pass mycket bättre än Linköping och är förstås besvikna över att vi inte går till semifinal, säger Marcus Lantz. 

Efter paus tryckte den förra GFC-spelaren Elin Landström in 1-1 – och det räckte för att Linköping skulle ta hem gruppsegern. GFC föll på samma rankingregel som nyligen tog IFK Göteborg vidare på Östers bekostnad. 

”Man borde se över det”

Marcus Lantz betonar att hans lag visste om förutsättningarna. 

– Man har gjort mycket bra med cupen med gruppspel och så vidare, men jag tycker att man borde göra det bra hela vägen och se över den regeln. Den känns gammalmodig och det är lite snopet att åka ut på det här sättet. Herrar har blivit drabbade och nu vi. Jag tror att det kommer att diskuteras inför nästa säsong, säger GFC-tränaren. 

Vad kan man göra i stället?

– Det är bättre med straffsparksläggning efter matchen. Det blir ärligare. Men vi får ta med oss det som var positivt i dag. Vi gör vår bästa match i år mot bästa tänkbara motstånd och skapar många chanser. Det känns lite tudelat. 

Marcus Lantz fick sparken av Örgryte i fjol. Nu har han basat över Göteborg FC i drygt två månader. 

– Vi har kommit en bra bit på vägen. Det är ett fantastiskt gäng att jobba med. Tjejerna är superseriösa och nivån och kvaliteten är väldigt hög. Det har varit väldigt enkelt för mig. De är ruskigt ambitiösa och jag hoppas att vi ska ta ännu fler steg framöver.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!