Marcus Lantz. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNMarcus Lantz. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Marcus Lantz.  Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Rebecka Blomqvist imponerade mot Linköping. Foto: PER FRISKE / BILDBYRÅNRebecka Blomqvist imponerade mot Linköping. Foto: PER FRISKE / BILDBYRÅN
Rebecka Blomqvist imponerade mot Linköping.  Foto: PER FRISKE / BILDBYRÅN

Göteborgs FC utslaget – vrede över regeln

Publicerad

Oavgjort mot svenska mästarna räckte inte. 

Göteborg FC:s cupäventyr är över – laget föll på rankingregeln. 

– Det känns gammalmodigt, säger tränaren Marcus Lantz. 

GFC imponerade i första halvlek mot mästarlaget Linköping borta. Rebecka Blomqvist sprang ifrån sina försvarare och skickade in ledningsmålet vid bortre stolpen. 

– Sedan missade vi två frilägen. Det kunde ha stått 3-0 i paus. Vi är så pass mycket bättre än Linköping och är förstås besvikna över att vi inte går till semifinal, säger Marcus Lantz. 

Efter paus tryckte den förra GFC-spelaren Elin Landström in 1-1 – och det räckte för att Linköping skulle ta hem gruppsegern. GFC föll på samma rankingregel som nyligen tog IFK Göteborg vidare på Östers bekostnad. 

”Man borde se över det”

Marcus Lantz betonar att hans lag visste om förutsättningarna. 

– Man har gjort mycket bra med cupen med gruppspel och så vidare, men jag tycker att man borde göra det bra hela vägen och se över den regeln. Den känns gammalmodig och det är lite snopet att åka ut på det här sättet. Herrar har blivit drabbade och nu vi. Jag tror att det kommer att diskuteras inför nästa säsong, säger GFC-tränaren. 

Vad kan man göra i stället?

– Det är bättre med straffsparksläggning efter matchen. Det blir ärligare. Men vi får ta med oss det som var positivt i dag. Vi gör vår bästa match i år mot bästa tänkbara motstånd och skapar många chanser. Det känns lite tudelat. 

Marcus Lantz fick sparken av Örgryte i fjol. Nu har han basat över Göteborg FC i drygt två månader. 

– Vi har kommit en bra bit på vägen. Det är ett fantastiskt gäng att jobba med. Tjejerna är superseriösa och nivån och kvaliteten är väldigt hög. Det har varit väldigt enkelt för mig. De är ruskigt ambitiösa och jag hoppas att vi ska ta ännu fler steg framöver.

Relaterade ämnen
Markus Wulcan
Markus Wulcan

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag