Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför nobbar Stenson Sverige

Henrik Stenson ställer inte upp i Nordea Masters på Hills utanför Göteborg i sommar.Foto: Andrew Krech / News & Record
Foto: John Glaser / USA TODAY Sports IBL

GÖTEBORG. Henrik Stenson, 41, ställer inte upp i Nordea Masters utanför Göteborg i sommar.

Det meddelar golfstjärnan på Instagram.

”Jag inser att oavsett vilket beslut jag fattar kommer det att leda till besvikna supporters och jag hoppas på förståelse då jag känner att jag tagit rätt beslut”, skriver Stenson.

Henrik Stenson.Foto: CHRISTER HÖGLUND / TT

Henrik Stenson var ett av de stora dragplåstren till golffesten Nordea Masters på Hills Golf & Sports Club i Mölndal, en dryg mil söder om Göteborg, den 16-19 augusti.

Men nu kommer ett bakslag för arrangörerna.

Stenson meddelar via Instagram att han inte kommer att ställa upp i den svenska Europatourtävlingen. 

Anledningen är att tävlingen i år krockar med PGA-tourtävlingen Wyndham Championship, där den svenske golfstjärnan är titelförsvarare efter fjolårets seger.

”Jag trodde inte att det skulle ha några negativa följder att vinna Wyndham Championship på PGA-touren i augusti förra året. Men sedan presenterades European Tours spelschema för 2018 och Nordea Masters nya datum kolliderar med Wyndham Championship. Det är en oskriven regel i vår sport att man kommer tillbaka som titelförsvarare och jag har tagit det svåra beslutet att inte spela Nordea Masters 2018”, skriver Stenson.

 

LÄS MER: Nordea Masters flyttar till Göteborg

”Önskar alla en toppenvecka”

Samtidigt vädjar 41-åringen, som den här veckan ska spela majortävlingen US Masters på Augusta National, om förståelse.

”Jag inser att oavsett vilket beslut jag fattar kommer det att leda till besvikna supporters och jag hoppas på förståelse då jag känner att jag tagit rätt beslut. Jag vet hur viktig Nordea Masters är för svensk golfs framtid och jag önskar alla en toppenvecka i Göteborg och ser fram emot att komma ”hem” igen 2019!”

Göteborg med omnejd har inte stått som arrangör för tävlingen sedan 1996. 

 

LÄS MER: Stensons drömboll – lottad med Spieth och Tiger

Tävlingen har senarelagts

Sedan tidigare är det bestämt att tävlingen gör en tidsflytt och kommer alltså att spelas den 16-19 augusti i stället för i början av juni som det har varit de senaste åren. Det innebär att den avgörs veckan efter årets sista major, PGA-mästerskapet. 

Kalenderflytten har efterlysts av spelarna själva. Bland annat har engelsmannen Lee Westwood, som vunnit tävlingen tre gånger (1996, 2000 och 2012), tyckt att det är för tidigt med en Europatourtävling i Sverige under försommaren. 

I fjol vanns tävlingen av den 20-årige italienaren Renato Paratore, som därmed blev tävlingens yngsta segrare genom tiderna.

https://www.instagram.com/p/BhGqLlzgk2d/

 

Banorna i Nordea Masters

I år år är det första gången som Hills, i Mölndal en dryg mil söder om Göteborg, står värd för Nordea Masters. Senast tävlingen arrangerades i Göteborgsområdet var 1996, då Forsgårdens GK stod som värd. Banorna som har arrangerat tävlingen sedan dess:

Barsebäck (8 gånger), Bro Hof (5 gånger), Kungsängen (4 gånger), Arlandastad (2 gånger), PGA National (2 gånger).

Källa: TT.