Henrik Stenson ställer inte upp i Nordea Masters på Hills utanför Göteborg i sommar. Foto: Andrew Krech / News & RecordHenrik Stenson ställer inte upp i Nordea Masters på Hills utanför Göteborg i sommar. Foto: Andrew Krech / News & Record
Henrik Stenson ställer inte upp i Nordea Masters på Hills utanför Göteborg i sommar. Foto: Andrew Krech / News & Record
Foto: John Glaser / USA TODAY Sports IBLFoto: John Glaser / USA TODAY Sports IBL
 Foto: John Glaser / USA TODAY Sports IBL

Därför nobbar Stenson Sverige

Publicerad

GÖTEBORG. Henrik Stenson, 41, ställer inte upp i Nordea Masters utanför Göteborg i sommar.

Det meddelar golfstjärnan på Instagram.

”Jag inser att oavsett vilket beslut jag fattar kommer det att leda till besvikna supporters och jag hoppas på förståelse då jag känner att jag tagit rätt beslut”, skriver Stenson.

Henrik Stenson.Foto: CHRISTER HÖGLUND / TT

Henrik Stenson var ett av de stora dragplåstren till golffesten Nordea Masters på Hills Golf & Sports Club i Mölndal, en dryg mil söder om Göteborg, den 16-19 augusti.

Men nu kommer ett bakslag för arrangörerna.

Stenson meddelar via Instagram att han inte kommer att ställa upp i den svenska Europatourtävlingen. 

Anledningen är att tävlingen i år krockar med PGA-tourtävlingen Wyndham Championship, där den svenske golfstjärnan är titelförsvarare efter fjolårets seger.

”Jag trodde inte att det skulle ha några negativa följder att vinna Wyndham Championship på PGA-touren i augusti förra året. Men sedan presenterades European Tours spelschema för 2018 och Nordea Masters nya datum kolliderar med Wyndham Championship. Det är en oskriven regel i vår sport att man kommer tillbaka som titelförsvarare och jag har tagit det svåra beslutet att inte spela Nordea Masters 2018”, skriver Stenson.

 

LÄS MER: Nordea Masters flyttar till Göteborg

”Önskar alla en toppenvecka”

Samtidigt vädjar 41-åringen, som den här veckan ska spela majortävlingen US Masters på Augusta National, om förståelse.

”Jag inser att oavsett vilket beslut jag fattar kommer det att leda till besvikna supporters och jag hoppas på förståelse då jag känner att jag tagit rätt beslut. Jag vet hur viktig Nordea Masters är för svensk golfs framtid och jag önskar alla en toppenvecka i Göteborg och ser fram emot att komma ”hem” igen 2019!”

Göteborg med omnejd har inte stått som arrangör för tävlingen sedan 1996. 

 

LÄS MER: Stensons drömboll – lottad med Spieth och Tiger

Tävlingen har senarelagts

Sedan tidigare är det bestämt att tävlingen gör en tidsflytt och kommer alltså att spelas den 16-19 augusti i stället för i början av juni som det har varit de senaste åren. Det innebär att den avgörs veckan efter årets sista major, PGA-mästerskapet. 

Kalenderflytten har efterlysts av spelarna själva. Bland annat har engelsmannen Lee Westwood, som vunnit tävlingen tre gånger (1996, 2000 och 2012), tyckt att det är för tidigt med en Europatourtävling i Sverige under försommaren. 

I fjol vanns tävlingen av den 20-årige italienaren Renato Paratore, som därmed blev tävlingens yngsta segrare genom tiderna.

https://www.instagram.com/p/BhGqLlzgk2d/

 

Banorna i Nordea Masters

I år år är det första gången som Hills, i Mölndal en dryg mil söder om Göteborg, står värd för Nordea Masters. Senast tävlingen arrangerades i Göteborgsområdet var 1996, då Forsgårdens GK stod som värd. Banorna som har arrangerat tävlingen sedan dess:

Barsebäck (8 gånger), Bro Hof (5 gånger), Kungsängen (4 gånger), Arlandastad (2 gånger), PGA National (2 gånger).

Källa: TT.

Relaterade ämnen
Hector Junelind
Hector Junelind

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag